• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Broileri-riisigratiini

Broileri-riisigratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 145 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 3dlPirkka pitkäjyväistä riisiä
    • 7dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlk(227 g)Pirkka ananaspaloja
    • 1tlk(2 1/2 dl)Crème Bonjour Cuisinea, valkosipuli & yrtit
    • 1/2ps(à 200 g)maissia (pakaste)
    • mustapippuria
    • 1pkt(450 g)hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
    • 1rklöljyä
    • 1sipuli
    • 150g(3 dl)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
    • tuoreita yrttejä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä riisiä suolavedessä kannen alla 15 minuuttia. Lisää riisin joukkoon ananaspalat liemineen. Keitä vielä 5 minuuttia.
  2. Sekoita riisin joukkoon Crème Bonjour ja maissi. Mausta pippurilla.
  3. Ruskista broilerit muutamassa erässä. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipulit pannulle ja anna niiden pehmetä.
  4. Kaada puolet riisiseoksesta uunivuokaan ja levitä päälle broileri-sipuliseos. Lisää päällimmäiseksi vielä riisikerros. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Kuorruta 225 asteessa uunin ylätasolla 10-15 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Koristele tuoreilla yrteillä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 145 kcal608 kJ
  • Proteiinia8,1 g
  • Hiilihydraatteja13,6 g
  • Rasvaa6,48 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4