Broileripelti
Juhlava ateria valmistuu näppärästi yhdellä pellillä. Sydämen muotoinen broileri on näyttävä. Noin 3,20 €/annos*
- 3 annosta
- yli 60 min
Ainekset
3 annosta
- 1(n. 700 g)Kariniemen kananpojan Gourmet sydänpaisti, sitruuna-valkosipuli
- 2kokonaista valkosipulia
- 3rklöljyä
- 1(400 g)Pirkka parsakaali
- 1sitruuna lohkoina
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Ota broileri huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Nosta broileri pellille leivinpaperin päälle.
- Halkaise valkosipulit ja asettele ne pellille leikkauspinta ylöspäin. Valuta valkosipuleille 1 rkl öljyä. Paista 175-asteisessa uunissa aluksi 25 minuuttia.
- Paloittele parsakaali varsineen reiluiksi paloiksi. Lisää parsakaalit ja sitruunalohkot pellille. Valuta loppu öljy niiden pinnalle ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä 175-asteessa vielä noin 20 minuuttia, kunnes broilerin sisälämpötila on 75 astetta. (Broileri on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.)
- Paloittele broileri veitsellä irrottamalla rintafileet luita myöten. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvää oli.