• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Caesarin salaatti

Caesarin salaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 280 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4viipalettavehnäpaahtoleipää
    • 3rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 2valkosipulinkynttä
    • erilaisia salaattilaatuja esim. roomansalaattia,
    • jääsalaattia, minisalaattia,
    • lollo rossoa, friseetä
    • 1prk(100 g)anjovisfileitä
    • 3Pirkka kananmunaa kovaksi keitettynä
    • 2rklkapriksia

Kastike

    • 3rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1/2sitruunan mehu
    • 1rklanjovislientä
    • 1/2tlworcestershire-kastiketta
    • pari tippaatabascoa

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää leipäkuutiot pannuun ja paahda kullanruskeiksi.
  2. Suikaloi salaatit salaattikulhoon, kiepauta anjovikset rullalle ja nosta ne salaattipedille. Kuori ja lohko keitetyt munat ja lisää salaattiin, samoin juustolastut.
  3. Sekoita salaatille kastike ja pirskottele salaatin joukkoon. Koristele vielä kapriksilla ja paahdetuilla leipäkuutioilla. Tarjoa heti.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia8,73 g
  • Hiilihydraatteja8,45 g
  • Rasvaa23,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua