• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Caesarsalaatti

Resepti: Midi Vuorela
Caesarsalaatti
Reseptin teki kumppani
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

10 annosta

Kastike:

    • 2valkosipulinkynttä
    • 2anjovisfileetä
    • 1keltuainen
    • 1rklsinappia
    • 1/2tlrouhittua mustapippuria
    • 1limetti
    • 1dloliiviöljyä

Salaatti:

    • 3kpltäysjyväleipäviipaleita
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 3valkosipulinkynttä
    • 3-4ruukkua roomansalaattia
    • 100-150gparmesaania
    • 1grillattu broileri

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pane murskatut valkosipulin kynnet sekoitusastiaan, lisää hienonnettu anjovis, keltuainen, sinappi, pippuri ja limetistä puristettu mehu.
  2. Lisää huoneenlämpöinen oliiviöljy ohuena nauhan aineiden joukkoon koko ajan sekoittaen.
  3. Kuutioi leipäviipaleet ja paista ne murskatulla valkosipulilla maustetussa oliiviöljyssä rapeiksi. Leikkaa tai revi huuhdotut ja lingotut salaatinlehdet, raasta parmesaani karkeaksi. Paloittele nahattomaksi ja luuttomaksi puhdistettu broileri.
  4. Yhdistä kastike, roomansalaatti, juusto ja broileripalat kevyesti sekoittaen ja kaada salaatti tarjoiluastiaan.
  5. Ripottele leipäkuutiot pinnalle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille