• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Cannellonit jauhelihatäytteellä

Jauhelihalla täytetyt cannellonit eli pastaputket kypsyvät uunissa meheviksi tomaattisessa kastikkeessa.
Cannellonit jauhelihatäytteellä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 430 kcal / annos (310g)

Ainekset

5 annosta

Kastike

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipuleita hetki paistinpannussa öljyssä. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista. Lisää porkkanaraaste, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jäähtyä hetki ja lisää joukkoon juustoraaste.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä. Täytä cannelloniputket jauhelihatäytteellä ja asettele riviin vuoan pohjalle.
  3. Sekoita paseerattu tomaatti ja ruokakerma keskenään ja mausta seos suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kaada tomaattikastike cannellonien pinnalle. Levitä kastike tasaisesti niin, että sitä menee myös pastaputkien väleihin. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  4. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa cannellonit vihreän salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 310g100 g

  • 430 kcal1 810 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 83 arvostelua
  • Tänä viikonloppuna taas tehdään5.7.2017

    Olen tehnyt kerran tämän ohjeen mukaan ja tuli tosi hyvää! Täyteen laitoin canelloneihin kakkujen täyttöön tarkoitetulla pursottimella (ilman erillistä suurinta). Pursottimeni ei ole kertakäyttöinen, sisällä muovinen pinta ja päällinen "päällinen jotakin kangasta tms"

  • K-Kuluttajapalvelu10.10.2016

    Hei Alma-mummo! Harmillista kuulla, että lasagnelevyjä käyttäessäsi resepti oli työläs. Ohje on K-Koekeittiössä testattu cannelloniputkilla, jotka tähän tarkoitukseen ovat kätevämpiä.

  • Alma-mummo9.10.2016

    Tein tämän lasagnelevyistä, kuten Vappu telkkarissa. Hän unohti kertoa, millaista silppua levyistä tulee, kun niitä yrittää keittämisen jälkeen erottaa toisistaan! Hirveä sotku. Ja se täytteen laitto ja rullaus oli myös hankalaa. Hyvää siitä kyllä tuli.

  • Kokkimaisteri8.10.2016

    Erittäin rasvainen ja tukosa. Suosittelisin jättämään puolet tuorejuustosta pois, jotta cannelonien sisus ei kuivaisi niin paljon uunissa. Lisäksi kuorrutteen kerman määrän itse jatkossa puolittaisin ja korvaisin esim paseeratulla tomaatilla.

  • Melissa18.3.2016

    Erittäin onnistunut resepti! Lisäsin jauhelihan määrän 700g:aan ja se riitti sitten koko cannelloni-laatikolliseen. Lisäisin myös kerma-tomaattikastikkeen määrää kahdella desillä= 1dl kermaa ja 1dl paseerattua tomaattia enemmän. - Täyttämiseen avuksi pikkulusikka ja kertakäyttöhanskat.

  • kotikokki6.3.2016

    Tehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.

  • kotikokki6.3.2016

    Tehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.

  • kotikokki6.3.2016

    Tehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.

  • kotikokki6.3.2016

    Tehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.

  • kiireinen kokki24.2.2016

    Käytän täyttämiseen pursotinpussia, tosi kätevä ja nopea. Leikkaa vaan suuaukko tarpeeksi isoksi. Ja hyvää tulee!

  • ...hyvää24.2.2016

    Tosi hyvä ja helppo resepti. Edullinenkin. Teen ison annoksen ja sitä syödään aina yhtä mielellään.

  • Kokeiltu ja maistui9.1.2016

    Vähän jäähtynyt täyte toimii hyvin. Jostain syystä täyte ei riittänyt kaikkiin putkiloihin. Täytynee jatkossa vähän lisätä jauhelihaa tai muita aineksia.

  • Nimetön käyttäjä1.1.2016

    Jauhelihatäyte kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Jääkaappikylmänä täyte on helpompi saada cannelonien sisään.