Cannellonit jauhelihatäytteelläTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Cannellonit jauhelihatäytteellä

Jauhelihalla täytetyt cannellonit kypsyvät meheviksi tomaattisessa kastikkeessa. Jos rakastat lasagnea ja italialaista ruokaa, kokeile tätä reseptiä!

  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 430 kcal / annos (310g)

Ainekset

5 annosta

Kastike

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipuleita hetki paistinpannussa öljyssä. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista. Lisää porkkanaraaste, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jäähtyä hetki ja lisää joukkoon juustoraaste.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä. Täytä cannelloniputket jauhelihatäytteellä ja asettele riviin vuoan pohjalle.
  3. Sekoita paseerattu tomaatti ja ruokakerma keskenään ja mausta seos suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kaada tomaattikastike cannellonien pinnalle. Levitä kastike tasaisesti niin, että sitä menee myös pastaputkien väleihin. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  4. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa cannellonit vihreän salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 310g100 g

  • 430 kcal1 810 kJ
  • Proteiinia 23 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Myllyn Paras Cannelloni 250 g Pastaputkia
    Myllyn Paras Cannelloni 250 g Pastaputkia
    1,49/kpl5,96/kg
  • Pirkka suomalainen naudan jauheliha 10% 400g
    Pirkka suomalainen naudan jauheliha 10% 400g
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    3,49/kpl8,73/kg
  • Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositon
    1,69/kpl9,39/kg
  • Sipuli
    Sipuli
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    0,16/kpl1,39/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,17/kpl1,59/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,50/kpl6,99/kg
  • Tuore valkosipuli kg
    Tuore valkosipuli kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    0,89/kpl8,90/kg
  • Porkkana pesty Espanja1lk
    Porkkana pesty Espanja1lk
    0,18/kpl
  • Porkkananippu
    Porkkananippu
    2,95/kpl
  • Pirkka Luomu espanjalainen pesty uuden sadon porkkana 750g 1lk
    Pirkka Luomu espanjalainen pesty uuden sadon porkkana 750g 1lk
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Järvikylä timjami rkk FI
    1,89/kpl
  • Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150 g
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150 g
    1,49/kpl9,93/kg
  • Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500 g
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500 g
    3,85/kpl7,70/kg
  • Pirkka paseerattu tomaatti 500 g
    Pirkka paseerattu tomaatti 500 g
    0,79/kpl1,58/kg
  • Mutti paseerattu tomaatti 400g
    Mutti paseerattu tomaatti 400g
    1,39/kpl3,48/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    0,49/kpl2,45/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 224 arvostelua
  • Ouska 25.1.2020

    Erittäin maukas makuelämys. Cannelonien täyttö on työlästä, mutta lopputulos aivan mahtava. Timjamin korvasimme ruukku timjamilla.

  • Kokkikolmonen5.12.2019

    Broileria oli vain 300g, joten proteiiniksi lisäsin purkin kidneypapuja. 2 porkkanaa,2 sipulia, täyte ei riittänyt kolmeen viimeiseen canneloniin. Suljin pohjan palalla foliota täytön ajaksi, ei sotkenut yhtään. Tomaattikastikkeen tein 1,5kertaisena, että peittyivät hyvin. Noudatin cannelonien paketin paisto- ohjetta 40min ja folio piti ruoan ihanan muhevan kosteana. Todella herkullisia!

  • Nam1.12.2019

    Hyvää! Laitettiin punasipulia, ja tuorejuuston tilalle valkosipuli ja yrtit creme bonjour. Hyvää tuli. Tosin harmi kun osa noista cannelloneista ei peittynyt kastikkeella, niin muutama jäi kovaksi. Muuten ihan onnistunut.

  • pettynyt kotikokki4.7.2018

    Ette kertonut että pitää seurata myös pastan keittoohjeita. Siksi pastat olivat kovia paiston jälkeen!

  • Tänä viikonloppuna taas tehdään5.7.2017

    Olen tehnyt kerran tämän ohjeen mukaan ja tuli tosi hyvää! Täyteen laitoin canelloneihin kakkujen täyttöön tarkoitetulla pursottimella (ilman erillistä suurinta). Pursottimeni ei ole kertakäyttöinen, sisällä muovinen pinta ja päällinen "päällinen jotakin kangasta tms"

  • K-Kuluttajapalvelu10.10.2016

    Hei Alma-mummo! Harmillista kuulla, että lasagnelevyjä käyttäessäsi resepti oli työläs. Ohje on K-Koekeittiössä testattu cannelloniputkilla, jotka tähän tarkoitukseen ovat kätevämpiä.

  • Alma-mummo9.10.2016

    Tein tämän lasagnelevyistä, kuten Vappu telkkarissa. Hän unohti kertoa, millaista silppua levyistä tulee, kun niitä yrittää keittämisen jälkeen erottaa toisistaan! Hirveä sotku. Ja se täytteen laitto ja rullaus oli myös hankalaa. Hyvää siitä kyllä tuli.

  • Kokkimaisteri8.10.2016

    Erittäin rasvainen ja tukosa. Suosittelisin jättämään puolet tuorejuustosta pois, jotta cannelonien sisus ei kuivaisi niin paljon uunissa. Lisäksi kuorrutteen kerman määrän itse jatkossa puolittaisin ja korvaisin esim paseeratulla tomaatilla.

  • Melissa18.3.2016

    Erittäin onnistunut resepti! Lisäsin jauhelihan määrän 700g:aan ja se riitti sitten koko cannelloni-laatikolliseen. Lisäisin myös kerma-tomaattikastikkeen määrää kahdella desillä= 1dl kermaa ja 1dl paseerattua tomaattia enemmän. - Täyttämiseen avuksi pikkulusikka ja kertakäyttöhanskat.

  • kotikokki6.3.2016

    Tehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.

  • kotikokki6.3.2016

    Tehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.

  • kotikokki6.3.2016

    Tehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.

  • kotikokki6.3.2016

    Tehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.

  • kiireinen kokki24.2.2016

    Käytän täyttämiseen pursotinpussia, tosi kätevä ja nopea. Leikkaa vaan suuaukko tarpeeksi isoksi. Ja hyvää tulee!

  • ...hyvää24.2.2016

    Tosi hyvä ja helppo resepti. Edullinenkin. Teen ison annoksen ja sitä syödään aina yhtä mielellään.

  • Kokeiltu ja maistui9.1.2016

    Vähän jäähtynyt täyte toimii hyvin. Jostain syystä täyte ei riittänyt kaikkiin putkiloihin. Täytynee jatkossa vähän lisätä jauhelihaa tai muita aineksia.

  • Nimetön käyttäjä1.1.2016

    Jauhelihatäyte kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Jääkaappikylmänä täyte on helpompi saada cannelonien sisään.