Cannellonit jauhelihatäytteellä
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (250 g) | tai |
1 pkt (400 g) | tai |
1 pkt (180 g) | tai |
1–2 (150 g) | sipuli tai |
1–2 | valkosipulinkynttä tai |
2–3 (250 g) | porkkanaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tl | timjamia tai |
1/2 ps (à 150 g) | tai |
Kastike | |
---|---|
1 tlk (500 g) | tai |
2 dl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tl | timjamia tai |
Pinnalle | |
1/2 ps (à 150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 823 kJ / 198 kcal |
Rasva | 9,1 g |
josta tyydyttynyttä | 5,4 g |
Hiilihydraatit | 16,9 g |
josta sokereita | 4,3 g |
Proteiini | 11,1 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipuleita hetki paistinpannussa öljyssä. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista. Lisää porkkanaraaste, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jäähtyä hetki ja lisää joukkoon juustoraaste.
Voitele uunivuoka öljyllä. Täytä cannelloniputket jauhelihatäytteellä ja asettele riviin vuoan pohjalle.
Sekoita paseerattu tomaatti ja ruokakerma keskenään ja mausta seos suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kaada tomaattikastike cannellonien pinnalle. Levitä kastike tasaisesti niin, että sitä menee myös pastaputkien väleihin. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa cannellonit vihreän salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllyn Paras Cannelloni 250 g PastaputkiaHinta 1,59/kpl6,36/kg
- Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Plussa-etu −22 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,59/kpl
- Pirkka paseerattu tomaatti 500 gHinta 0,79/kpl1,58/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,00/kplnorm. 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka Luomu suomalainen naudan jauheliha 10% 300gHinta 6,09/kpl20,30/kg
- Arla Tolkuttomat juustot Melkoinen Mozzarella-emmental 150g raasteHinta 3,15/kpl21,00/kg
- Pirkka Luomu paseerattu tomaatti 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Mutti paseerattu tomaatti 400gHinta 1,89/kpl4,73/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHTHinta 0,49/kpl2,45/l
- Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositonEtuhinta 1,19/kpl5,95/lnorm. 1,25/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,0(22 arviota)
- 30 - 60 min
- yli 60 min4,1(117 arviota)
- yli 60 min4,6(96 arviota)
- yli 60 min4,4(81 arviota)
- 30 - 60 min3,6(127 arviota)
- 30 - 60 min3,8(45 arviota)
- yli 60 min3,9(238 arviota)
Arvostele resepti
- Nuori lukiolainen5 kuukautta sittenHyvä resepti! Hieman sovelsin itse. Myös nuoren lukioikäisen helppo tehdä eikä kestänyt niin kauaa :)
- Doods6 kuukautta sittenToisin kuin monilla kommentoijilla, minulla täyte riitti lähes tarkalleen putkiin, vain yks putki jäi yli! Samoin myös kastiketta oli juuri oikea määrä. Täyttäminen oli helppoa, kun mätti ronskisti käsin menemään. En pidä timjamista, niin vaihdoin tilalle oreganon ja basilikan, ja myös hieman chiliä laitoin. Siltikin täyte kaipaisi hieman enemmän potkua.
- Dolly7 kuukautta sittenHyvä perusresepti
- Sami8 kuukautta sittenCannelonien täyttäminen kävi helposti, ku tajusi tehdä sen käsin. Toisella kädellä peittää toisen puolen ja sit toisella kädellä täyttää vähån jäähtynyttä täytettä. Ei tarvi pursotinpusseja, lusikkaa tai hanskoja. Täyte ei tosin riittäny kaikkiin putkiin, 1/3 canneloneista jäi käyttämättä ja tomaattikastikekaan ei peittänyt kaikkia, joten päällimäiset jä vähän koviksi. Muuten hyvä resepti!
- Jari1 vuosi sittenMausteita olisi saanut olla enemmän.
- Akka2 vuotta sittenAivan huippu resepti!! Ensimmäistä kertaa tein ja tällä ressulla tuli täydellistä! Cannelonien täyttäminen sujui hetkessä käyttäessäni kertakäyttöistä pursotinta. Kuulema pian joutuu tekemään uudelleen ja seuraavaksi uskaltaa jo hieman säveltää :)
- Ouska3 vuotta sittenErittäin maukas makuelämys. Cannelonien täyttö on työlästä, mutta lopputulos aivan mahtava. Timjamin korvasimme ruukku timjamilla.
- Kokkikolmonen3 vuotta sittenBroileria oli vain 300g, joten proteiiniksi lisäsin purkin kidneypapuja. 2 porkkanaa,2 sipulia, täyte ei riittänyt kolmeen viimeiseen canneloniin. Suljin pohjan palalla foliota täytön ajaksi, ei sotkenut yhtään. Tomaattikastikkeen tein 1,5kertaisena, että peittyivät hyvin. Noudatin cannelonien paketin paisto- ohjetta 40min ja folio piti ruoan ihanan muhevan kosteana. Todella herkullisia!
- Nam3 vuotta sittenHyvää! Laitettiin punasipulia, ja tuorejuuston tilalle valkosipuli ja yrtit creme bonjour. Hyvää tuli. Tosin harmi kun osa noista cannelloneista ei peittynyt kastikkeella, niin muutama jäi kovaksi. Muuten ihan onnistunut.
- pettynyt kotikokki5 vuotta sittenEtte kertonut että pitää seurata myös pastan keittoohjeita. Siksi pastat olivat kovia paiston jälkeen!
- Tänä viikonloppuna taas tehdään6 vuotta sittenOlen tehnyt kerran tämän ohjeen mukaan ja tuli tosi hyvää! Täyteen laitoin canelloneihin kakkujen täyttöön tarkoitetulla pursottimella (ilman erillistä suurinta). Pursottimeni ei ole kertakäyttöinen, sisällä muovinen pinta ja päällinen "päällinen jotakin kangasta tms"
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Alma-mummo! Harmillista kuulla, että lasagnelevyjä käyttäessäsi resepti oli työläs. Ohje on K-Koekeittiössä testattu cannelloniputkilla, jotka tähän tarkoitukseen ovat kätevämpiä.
- Alma-mummo6 vuotta sittenTein tämän lasagnelevyistä, kuten Vappu telkkarissa. Hän unohti kertoa, millaista silppua levyistä tulee, kun niitä yrittää keittämisen jälkeen erottaa toisistaan! Hirveä sotku. Ja se täytteen laitto ja rullaus oli myös hankalaa. Hyvää siitä kyllä tuli.
- Kokkimaisteri6 vuotta sittenErittäin rasvainen ja tukosa. Suosittelisin jättämään puolet tuorejuustosta pois, jotta cannelonien sisus ei kuivaisi niin paljon uunissa. Lisäksi kuorrutteen kerman määrän itse jatkossa puolittaisin ja korvaisin esim paseeratulla tomaatilla.
- Melissa7 vuotta sittenErittäin onnistunut resepti! Lisäsin jauhelihan määrän 700g:aan ja se riitti sitten koko cannelloni-laatikolliseen. Lisäisin myös kerma-tomaattikastikkeen määrää kahdella desillä= 1dl kermaa ja 1dl paseerattua tomaattia enemmän. - Täyttämiseen avuksi pikkulusikka ja kertakäyttöhanskat.
- kotikokki7 vuotta sittenTehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.
- kotikokki7 vuotta sittenTehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.
- kotikokki7 vuotta sittenTehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.
- kotikokki7 vuotta sittenTehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.
- kiireinen kokki7 vuotta sittenKäytän täyttämiseen pursotinpussia, tosi kätevä ja nopea. Leikkaa vaan suuaukko tarpeeksi isoksi. Ja hyvää tulee!
- ...hyvää7 vuotta sittenTosi hyvä ja helppo resepti. Edullinenkin. Teen ison annoksen ja sitä syödään aina yhtä mielellään.
- Kokeiltu ja maistui7 vuotta sittenVähän jäähtynyt täyte toimii hyvin. Jostain syystä täyte ei riittänyt kaikkiin putkiloihin. Täytynee jatkossa vähän lisätä jauhelihaa tai muita aineksia.
- Nimetön käyttäjä7 vuotta sittenJauhelihatäyte kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Jääkaappikylmänä täyte on helpompi saada cannelonien sisään.