Cannellonit jauhelihatäytteellä
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (250 g) | tai |
1 pkt (400 g) | tai |
1 pkt (180 g) | tai |
1–2 (150 g) | sipuli tai |
1–2 | valkosipulinkynttä tai |
2–3 (250 g) | porkkanaa tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tl | timjamia tai |
1/2 ps (à 150 g) | tai |
Kastike | |
---|---|
1 tlk (500 g) | tai |
2 dl | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 tl | timjamia tai |
Pinnalle | |
1/2 ps (à 150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 822 kJ / 197 kcal |
Rasva | 9,1 g |
josta tyydyttynyttä | 5,3 g |
Hiilihydraatit | 16,9 g |
josta sokereita | 4,3 g |
Proteiini | 11,1 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipuleita hetki paistinpannussa öljyssä. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista. Lisää porkkanaraaste, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jäähtyä hetki ja lisää joukkoon juustoraaste.
Voitele uunivuoka öljyllä. Täytä cannelloniputket jauhelihatäytteellä ja asettele riviin vuoan pohjalle.
Sekoita paseerattu tomaatti ja ruokakerma keskenään ja mausta seos suolalla, pippurilla ja timjamilla. Kaada tomaattikastike cannellonien pinnalle. Levitä kastike tasaisesti niin, että sitä menee myös pastaputkien väleihin. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa cannellonit vihreän salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Myllyn Paras Cannelloni 250 g PastaputkiaHinta 1,59/kpl6,36/kg
- Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Plussa-etu −12 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
- Pirkka paseerattu tomaatti 500 gHinta 0,89/kpl1,78/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Snellman 400g Kunnon naudan jauheliha 10%Hinta 5,75/kpl14,38/kg
- Atria parempi nauta jauheliha 10% 400gHinta 4,75/kpl11,88/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Porkkana 500g luomu Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Plussa-etu −13 %Mutti Passata paseerattu tomaatti 500gPlussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl3,20/kgIlman Plussa-korttia 1,85/kpl (3,70/kg)
- Pirkka Luomu paseerattu tomaatti 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etu −7 %Arla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,50/2 kpl5,83/lIlman Plussa-korttia 1,89/kpl (6,30/l)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,0(30 arviota)
- yli 60 min4,0(134 arviota)
- yli 60 min4,5(104 arviota)
- yli 60 min4,4(83 arviota)
- yli 60 min4,3(38 arviota)
- yli 60 min3,9(251 arviota)
- yli 60 min4,0(366 arviota)
- yli 60 min3,5(78 arviota)
Arvostele resepti
- Lasse7 päivää sittenMitä ihmettä ihmiset tekevät canellonia täyttäessään? - ota tyhjä canelloni käteen - töki sitä pannussa olevaan täytteeseen - canelloni täyttää itsensä Ihme!
- Likaiset kädet14 päivää sittenIhan mahdoton täyttää noita pieniä perkeleitä, makoisa on mutta kaikki hupi kaatui tuohon sottapyttyvaiheeseen
- Ilona1 kuukausi sittenHelppo kaikille sopiva arkiruoka
- Keittiön Ylpeys4 kuukautta sittenOli hyvää, meidän tiimi sai cannelonit parhaiten täytettyä veitsellä! Pidettiin uunissa 10min extraa, sillä oli S-ryhmän cannelonit.
- Jimi8 kuukautta sittenLempiruokani
- Kph8 kuukautta sittenTodella hyvä. Sulatin kattilassa kastikkeeseen yhden lihaliemikuution lisäksi, niin makua tuli riittävästi.
- Pasta kokki1 vuosi sittenHelppo resepti, hyvää tuli. Näyttää edistyksellisemmältä kuin on. Suosittelen.
- Irmeli1 vuosi sittenSyksyllä on htvö käyttää sieniä jauhelihan kanssa ja saahan tuosta vege version ilman lihaa...vaikka tofua ja purjoa mixaten!! Kuivatut tomaatit antaa potkua ja Provemce yrtit makua
- Nuori lukiolainen1 vuosi sittenHyvä resepti! Hieman sovelsin itse. Myös nuoren lukioikäisen helppo tehdä eikä kestänyt niin kauaa :)
- Doods1 vuosi sittenToisin kuin monilla kommentoijilla, minulla täyte riitti lähes tarkalleen putkiin, vain yks putki jäi yli! Samoin myös kastiketta oli juuri oikea määrä. Täyttäminen oli helppoa, kun mätti ronskisti käsin menemään. En pidä timjamista, niin vaihdoin tilalle oreganon ja basilikan, ja myös hieman chiliä laitoin. Siltikin täyte kaipaisi hieman enemmän potkua.
- Dolly1 vuosi sittenHyvä perusresepti
- Sami1 vuosi sittenCannelonien täyttäminen kävi helposti, ku tajusi tehdä sen käsin. Toisella kädellä peittää toisen puolen ja sit toisella kädellä täyttää vähån jäähtynyttä täytettä. Ei tarvi pursotinpusseja, lusikkaa tai hanskoja. Täyte ei tosin riittäny kaikkiin putkiin, 1/3 canneloneista jäi käyttämättä ja tomaattikastikekaan ei peittänyt kaikkia, joten päällimäiset jä vähän koviksi. Muuten hyvä resepti!
- Jari2 vuotta sittenMausteita olisi saanut olla enemmän.
- Akka3 vuotta sittenAivan huippu resepti!! Ensimmäistä kertaa tein ja tällä ressulla tuli täydellistä! Cannelonien täyttäminen sujui hetkessä käyttäessäni kertakäyttöistä pursotinta. Kuulema pian joutuu tekemään uudelleen ja seuraavaksi uskaltaa jo hieman säveltää :)
- Ouska4 vuotta sittenErittäin maukas makuelämys. Cannelonien täyttö on työlästä, mutta lopputulos aivan mahtava. Timjamin korvasimme ruukku timjamilla.
- Kokkikolmonen4 vuotta sittenBroileria oli vain 300g, joten proteiiniksi lisäsin purkin kidneypapuja. 2 porkkanaa,2 sipulia, täyte ei riittänyt kolmeen viimeiseen canneloniin. Suljin pohjan palalla foliota täytön ajaksi, ei sotkenut yhtään. Tomaattikastikkeen tein 1,5kertaisena, että peittyivät hyvin. Noudatin cannelonien paketin paisto- ohjetta 40min ja folio piti ruoan ihanan muhevan kosteana. Todella herkullisia!
- Nam4 vuotta sittenHyvää! Laitettiin punasipulia, ja tuorejuuston tilalle valkosipuli ja yrtit creme bonjour. Hyvää tuli. Tosin harmi kun osa noista cannelloneista ei peittynyt kastikkeella, niin muutama jäi kovaksi. Muuten ihan onnistunut.
- pettynyt kotikokki6 vuotta sittenEtte kertonut että pitää seurata myös pastan keittoohjeita. Siksi pastat olivat kovia paiston jälkeen!
- Tänä viikonloppuna taas tehdään7 vuotta sittenOlen tehnyt kerran tämän ohjeen mukaan ja tuli tosi hyvää! Täyteen laitoin canelloneihin kakkujen täyttöön tarkoitetulla pursottimella (ilman erillistä suurinta). Pursottimeni ei ole kertakäyttöinen, sisällä muovinen pinta ja päällinen "päällinen jotakin kangasta tms"
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Alma-mummo! Harmillista kuulla, että lasagnelevyjä käyttäessäsi resepti oli työläs. Ohje on K-Koekeittiössä testattu cannelloniputkilla, jotka tähän tarkoitukseen ovat kätevämpiä.
- Alma-mummo8 vuotta sittenTein tämän lasagnelevyistä, kuten Vappu telkkarissa. Hän unohti kertoa, millaista silppua levyistä tulee, kun niitä yrittää keittämisen jälkeen erottaa toisistaan! Hirveä sotku. Ja se täytteen laitto ja rullaus oli myös hankalaa. Hyvää siitä kyllä tuli.
- Kokkimaisteri8 vuotta sittenErittäin rasvainen ja tukosa. Suosittelisin jättämään puolet tuorejuustosta pois, jotta cannelonien sisus ei kuivaisi niin paljon uunissa. Lisäksi kuorrutteen kerman määrän itse jatkossa puolittaisin ja korvaisin esim paseeratulla tomaatilla.
- Melissa8 vuotta sittenErittäin onnistunut resepti! Lisäsin jauhelihan määrän 700g:aan ja se riitti sitten koko cannelloni-laatikolliseen. Lisäisin myös kerma-tomaattikastikkeen määrää kahdella desillä= 1dl kermaa ja 1dl paseerattua tomaattia enemmän. - Täyttämiseen avuksi pikkulusikka ja kertakäyttöhanskat.
- kotikokki8 vuotta sittenTehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.
- kotikokki8 vuotta sittenTehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.
- kotikokki8 vuotta sittenTehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.
- kotikokki8 vuotta sittenTehty jo muutaman kerran. Hyvä resepti! Ei tarvita pursottimia vaan ihan geelihanskat kätösissä helppoa ja nopeaa tuputtaa täyte cannellooneihin vielä täytteen ollessa paistinpannussa.
- kiireinen kokki8 vuotta sittenKäytän täyttämiseen pursotinpussia, tosi kätevä ja nopea. Leikkaa vaan suuaukko tarpeeksi isoksi. Ja hyvää tulee!
- ...hyvää8 vuotta sittenTosi hyvä ja helppo resepti. Edullinenkin. Teen ison annoksen ja sitä syödään aina yhtä mielellään.
- Kokeiltu ja maistui8 vuotta sittenVähän jäähtynyt täyte toimii hyvin. Jostain syystä täyte ei riittänyt kaikkiin putkiloihin. Täytynee jatkossa vähän lisätä jauhelihaa tai muita aineksia.