Uusille lataajille 5 € Plussa-rahaa

Caponata ja kanan koipireidet uunissa

Katso myös
Caponata on hieman kirpeä italialainen kasvispata, joka saa hautua samalla kun kypsennät broilerit. Noin 3,90€/annos.
2 (550 g)
pientä munakoisoa
2 (250 g)
sipulia
2
Pirkka lehtisellerin vartta
3-4
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
4 (400 g)
kypsää tomaattia
1 tlk (500 g)
Pirkka tomaattimurskaa
n. 1 dl
Pirkka Parhaat kreikkalaisia vihreitä oliiveja
2 rkl
Pirkka kapriksia
2-3 rkl
punaviinietikkaa
2 tl
kuivattua oreganoa
n. 1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2-1 tl
sokeria
1/2 dl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1/2 dl
tuoretta (lehti)persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

2 rs (à 700 g)
Kariniemen Kananpojan uunimaustettua kananpoikaa, tomaatti-basilika
  • 1. Nosta broilerit huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistamista. Poista munakoisoista kannat ja kuutioi munakoisot. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa lehtiselleri pieniksi kuutioiksi.
  • 2. Kuullota kasviksia öljyssä padassa liedellä noin 7 minuuttia, kunnes ne painuvat hieman kasaan.
  • 3. Poista tomaateista kannat ja kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit, tomaattimurska, oliivit ja kaprikset pataan. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta etikalla, oreganolla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi joukkoon tuoreet yrtit.
  • 4. Sulje pata kannella ja nosta 200-asteisen uunin pohjalle. Levitä broilerit leivinpaperin päälle pellille ja paista noin 50 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää. Sekoita caponataa kerran valmistuksen aikana ja lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  • *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda