• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Chili-jauhelihakeittoReseptin teki kumppani

Chili-jauhelihakeitto

  • alle 30 min

Ainekset

    • 1-2punaista, vihreää tai keltaista chiliä
    • 2paprikaa
    • 4valkosipulin kynttä
    • 1/2kesäkurpitsaa
    • 6-8perunaa
    • 1rklöljyä
    • 400gjauhelihaa
    • 2lihaliemikuutiota
    • 100gtomaattipyreetä
    • 1rklsiirappia
    • 1 1/2lvettä
    • oreganoa
    • mustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Halkaise pestyt chilit ja paprikat, poista siemenet, silppua chilit ja pilko paprikat.
  2. Kuori ja silppua valkosipulin kynnet, paloittele pesty kesäkurpitsan puolikas ja kuori perunat.
  3. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai paistokasarissa, kiehauta chili- valkosipulisilput öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se rouheaksi muruksi.
  4. Lisää pilkotut perunat, murenna liemikuutiot joukkoon, lisää pyree, siirappi, ja vesi.
  5. Keitä 5 minuuttia. Lisää paprika- ja kesäkurpitsapalat ja keitä 10 minuuttia. Mausta oreganolla ja mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille