• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Cold brew eli kylmäuutettu kahviTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Cold brew eli kylmäuutettu kahvi

Cold brew eli kylmäuutettu kahvi on kesän viilein kahvi. Voit tarjota cold brew -kahvin sellaisenaan tai maidon ja jääpalojen kanssa. Tämäkin resepti vain n. 0,10€/annos*.

  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 51,9 kcal / annos (200ml)

Ainekset

4 annosta
    • 80gPirkka Costa Rica tummapaahtoista kahvia
    • 1lvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kahvi pressopannuun. Kaada päälle kylmä vesi ja sekoita. Aseta pressopannun kansi paikoilleen ja paina mäntää muutama sentti alaspäin. Nosta kahvijuoma jääkaappiin uuttumaan vähintään 10 tunniksi, esimerkiksi yön yli.
  2. Kun kahvi on uuttunut, paina pressopannun mäntä kokonaan alas ja kaada juoma laseihin. Tarjoa kylmäuutettu kahvi sellaisenaan tai maidon ja jääpalojen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa kylmäuutetun kahvin myös ilman pressopannua. Mittaa vesi ja kahvi astiaan. Peitä astia kelmulla tai kannella ja nosta jääkaappiin uuttumaan vähintään 10 tunniksi. Kun kahvi on uuttunut suodata se kahvinkeittimen suodatinosan ja -paperin avulla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 200ml100 g

  • 51,9 kcal217 kJ
  • Proteiinia1,66 g
  • Hiilihydraatteja10,7 g
  • Rasvaa0,26 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua
  • Facepalm Barista18.7.2018

    Eih.. Ei ei missään nimessä tummapaahtoista kahvia Cold brew menetelmällä valmistettuun kahviin! Vaaleaa paahto tai korkeintaan 2. paahtoaste. Ja mielellään joku pohjois-amerikkalainen papu. Niissä on hedelmäisempi maku joka korostuu kylmäuutossa mahtavasti. Tummassa paahdossa hedelmöitys on ikäänkuin paistettu jo niin vähähäksi, että idea Cold brewistä katoaa lähes täysin... vaikka makuasioitahan nämä ovat.