• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Enkelten juusto-aprikoositorttu

Enkelten juusto-aprikoositorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 204 kcal / annos (100g)

Ainekset

16 annosta

Aprikoositäyte

    • 2ps(à 250 g)aprikooseja
    • 2dlvettä
    • 3dlvalkoviiniä
    • 1/2dlsitruunan mehua
    • 1/2tlkanelia
    • 1/2tlneilikkaa
    • 1/2tlkardemummaa
    • 1/2dlsokeria

Juustotäyte

    • 200gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1tlk(250 g)maitorahkaa
    • 3tlvanilliinisokeria
    • 3/4dlsokeria
    • 2rklkonjakkia
    • 4liivatelehteä
    • 2dlvispikermaa
    • 3rklsitruunan mehua

Enkelikoristeet

    • 100gvalkoista suklaata (Fazer)

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota murotaikina sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele murotaikina tasaisesti vuoan pohjalle. Pistele taikina haarukalla. Paista torttupohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
  2. Suikaloi aprikoosit saksilla tai veitsellä ja pane suikaleet teräskattilaan. Mittaa päälle vesi, valkoviini, sitruunan mehu, kaneli, neilikka, kardemumma ja sokeri. Siirrä kattila levylle ja keitä aprikooseja miedolla lämmöllä kannen alla noin 50 minuuttia silloin tällöin sekoittaen niin, että kaikki neste imeytyy aprikooseihin. Jäähdytä aprikoosit ja soseuta sauvasekoittimella.
  3. Täytettä varten sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, vanilliinisokeri, sokeri ja konjakki. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään viideksi minuutiksi. Vaahdota kerma.
  4. Kuumenna sitruunan mehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana juusto-rahkaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto.
  5. Levitä aprikoosit torttupohjalle vuokaan ja kaada päälle juustotäyte. Peitä vuoka kelmulla. Anna tortun hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
  6. Piirrä pahvinen enkelimuotti ja piirrä sen avulla enkeleitä leivinpaperille. Sulata suklaa ja pursota suklaaenkelit leivinpaperille. Anna suklaan kovettua rauhassa. Nosta koristeet tortun reunalle.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 204 kcal854 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3