• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Espanjalainen perunamunakas

Espanjalainen perunamunakas eli tortilla española on helppo lounasruoka.
Espanjalainen perunamunakas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 kpl
  • alle 30 min
  • 82,6 kcal / 100 g

Ainekset

3 kpl
    • n. 1kgPirkka perunoita (vihreä tai keltainen pussi)
    • 2(n.200 g)isoa sipulia
    • 8Pirkka kananmunaa
    • öljyä
    • 2tlsuolaa
    • mustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori perunat, halkaise ja viipaloi noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista perunat kypsiksi. Lisää sipulit perunoiden joukkoon ja anna niiden pehmetä.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kevyesti isossa kulhossa. Lisää peruna-sipuliseos joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kuumenna paistinpannu ja kaada pannuun kolmasosa peruna-sipuli-munaseoksesta. Hyydytä kuumalla levyllä niin, että pohja on hieman ruskistunut. Käännä tortilla ison lautasen avulla. Paista vielä hetki. Paista samoin kahdessa erässä loppu peruna-sipuli-munaseos.

Ravintosisältö per 100 g

  • 82,6 kcal346 kJ
  • Proteiinia4,62 g
  • Hiilihydraatteja8,91 g
  • Rasvaa3,01 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6