Latinalaisen Amerikan keittiö

Nyt ei pelkästään tanssita lattareita, vaan myös nautiskellaan latinalaisen Amerikan upeista ruoista. Paista mehevät flank steak -pihvit ja nauti ne paprikasalsan tai chimichurrin kanssa.

Pieni ruokasanasto Etelä-Amerikan ruokamaailmaan

Empanadat

Empanadat ovat suosittuja pikkupiiraita latinalaisessa Amerikassa. Alkupaloina ja pikkuruokina tarjottavissa suupaloissa voi olla erilaisia liha- ja kasvistäytteitä.

Ceviche

Ceviche on limetin tai sitruunan mehulla raakakypsytettyä kalaa. Raaka-aineeksi sopii esimerkiksi kuha, siika, lohi tai tonnikala. Muut ainekset ovat sipuli, chili ja korianteri. Ceviche sopii kevyeksi lounaaksi tai naposteluun vaikka nachojen kanssa. Herkuttele vaikkapa siikacevichellä, lohicevichellä tai herkkusienicevichellä.

Patatas bravas

Patatas bravas ovat paistettuja perunakuutioita, jotka tarjoillaan mausteisen tomaattikastikkeen tai aiolin kanssa.

Molho a companha

Paprikasalsa eli Molho a companha on erivärisistä paprikoista, tomaateista ja sipulista valmistettu salsa, jota tarjoillaan grillatun lihan tai kalan kanssa.

Chimichurri

Chimichurri on argentiinalainen yrttikastike, jota tarjotaan grilliruokien kanssa. Ainekset vaihtelevat alueittain, mutta persilja, chili, oregano, timjami, valkosipuli, pippuri ja suola ovat tavallisimmat raaka-aineet.

Mustapavut

Mustapavut ja muut palkokasvit ovat suosittuja latinalaisen Amerikan ruokakulttuurissa. Ne ovat maukkaita kuumina tai kylminä, sopivat salaatteihin, pataruokiin, keittoihin ja pasteijoihin. Kokkaa vaikkapa mustapapukeitto, mustapapunachot tai mustapaputostadat.

Kokeile myös muita kuumia Etelä-Amerikan trendiruokia: Chimichurrin kanssa mainiosti yhteen sopivaa Flank steakia sekä kalatacoja. Amerikkalaistenkin suosima Flank steak on suurisyistä, sopivan rasvaista ja runsaan makuista lihaa. Se on parasta grillata kokonaisena ja leikata mehevänä, ei läpikypsänä, ohuiksi viipaleiksi.

Näin syntyvät empanadat

Lattarit lautaselle

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.