Fazerina-juustokakku
Ihana paistettu suklaajuustokakku saa tutun appelsiinisen makunsa Fazerina-makeisista. N. 0,55 €/annos.
- 16 annosta
- yli 60 min
Ainekset
16 annosta
Pohja
Täyte
- 100gFazer taloussuklaata
- 1ps(130 g)Fazer Fazerina bites
- 3rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 3kananmunaa
- 1 1/2rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 2rklsokeria
Pinnalle
- appelsiininkuorisuikaleita
- Fazer Fazerina bites
Valmistus
yli 60 min- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva mikrossa ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
- Sulata taloussuklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon puolet Fazerinapaloista ja sekoittele, kunnes suklaat ovat sulaneet.
- Sekoita tuorejuustot, ranskankerma, kananmunat, maissitärkkelys ja sokeri kulhossa. Rouhi loput Fazerinapalat veitsellä karkeaksi ja lisää joukkoon.
- Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämmössä ja nosta kakku jääkaappiin. Irrota vuoka vasta, kun kakku on kunnolla jäähtynyt. Koristele kakku halutessasi suklaakaramelleilla ja appelsiininkuorisuikaleilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
En ole varma mikä meni pieleen vai menikö mikään - 45 minuutin jälkeen täyte tutisi vielä reilusti, joten pidin kakkua vähän pidempään uunissa. Sisus on tummempi kuin reseptin kuvassa. Vaikea kuvitella että ~10 lisäminuuttia tekisi sellaista eroa, etenkään kun laitoin folion suojaksi. Tumman lisäksi kakku on tiivis, joten voiko olla että kun reseptissä sanotaan "sekoita", olisi pitänyt oikeasti vatkata täyte? Se selittäisi sekä värin että rakenteen. Sekoitin täytteen sähkövatkaimella, mutta en erikseen vatkannyt siihen kovalla teholla ilmaa koska resepti ei niin sanonut. Saattaa olla ihan vaan makuasia mutta minusta kakku on oudon tiivis, tuhti ja tumman makuinen. Voi olla että tältä se koekeittiössäkin maistui. Minusta keksit ja suklaat sellaisinaan ovat parempi kuin tämä kakku.
pikkupettymys, paistoajat ja -lämpötilat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Kakkua kannattaa tosiaan tarkkailla paiston aikana. Reseptin raaka-aineet voi sekoittaa keskenään esimerkiksi puuhaarukalla tai pallovatkaimeilla, eli täytettä ei tarvitse vatkata. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptistä vastaaville henkilöille.
Matalampi kakku tuli, mitä kuvittelin, mutta maku oli hyvä. Tosin aika tuhtia syötävää. Helppo ohje, pidin uunissa 50 min ja tuli sopivan kypsä.
Oli todella hyvää. Ystäväni oli ainakin kakun teossa onnistunut.
Ei ole raaka-aineiden arvon väärti.
VINKKI!! Vaiha keksit Marianne kekseihin! 5/5
Kakku lässähti uunista ottamisen jälkeen ja täyte oli leikattassa aivan löysää, vaikka oli uunissa 45 min. Maku oli sama kuin olisi syönyt pelkkää sulatettua suklaata.
Pettynyt leipuri, harmillista kuulla, ettei kakku ole onnistunut. Resepti on testattu toimivaksi koekeittiöllämme. Annetut paistoajat ovat aina suuntaa antavia, sillä uuneissa on eroja. Tämän reseptin kohdalla on myös tärkeää huomioida, että kakku tulee jäähdyttää kunnolla jääkaapissa ja vasta sitten irrottaa vuoasta ja leikata.
Tein kakun ja maku oli jostain syystä pilaantuneen makuinen. Onko mahdollista että esimerkiksi tuorejuusto voisi pilaantua jossain tekovaiheessa?
Kokkikolmonen, harmillista kuulla että kakku on maistunut pilaantuneelle. On hyvin epätodennäköistä, että tuorejuusto olisi pilaantunut valmistuksen aikana. Mahdollisesti jokin käyttämistäsi raaka-aineista ei ole ollut aivan kunnossa.
Hei Isoäiti, ohje on testattu reseptin mukaan K-Koekeittiöllä. Ikävä kuulla, että kakku ei onnistunut. Välitän palautteesi eteenpäin.
Kokemusta löytyy yli 50vuoden ajalta jo ammattini puolesta ja tytär on kondiittori täytyy sanoa että ohje ei ole hyvä!Nämä kakut ovat enemmänkin "Juustokakku ilman uunia.Ensi kerralla jos teen kyseisen kakun en ainakaan paista sitä jätän maizenan pois ja lisään liivatteen!Harmittaa vain se että kakku tehtiin 15v.toimuksesta synttärikakuksi ei maistunut ei...
Hei, kai Maizenan voi korvata perunajauholla ilman sen kummempia vaikutuksia?
M, kakku on testattu vain maissitärkkelyksellä, mutta perunajauho toiminee myös. Perunajauho tosin saostaa vähän voimakkaammin kuin maissitärkkelys.
Montako kaloria yhdessä annoksessa?
h, valitettavasti tälle reseptille ei vielä ole laskettu ravintosisältöjä. Ravintosisältöjä lisätään resepteille mahdollisuuksien mukaan.
On lasten mieleen mutta myös aikuisten hyvä tee tai kahvi helppo tehdä lasten