Feta-mantelilevite
Mantelinen fetalevite saa makua basilikasta ja sitruunan kuoresta. Kokeile manteleiden sijaan kuorittuja pistaasipähkinöitä.
5–6 annostaalle 15 min
Ainekset
5–6 annosta
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1/2ps(à 150 g)Pirkka manteleita
- 1valkosipulinkynsi
- 1ruukkuPirkka basilikaa (tuore)
- n. 2rklvettä
- 1(2–3 tl)sitruunan kuori raastettuna
- 1rklsitruunanmehua
- ripausmustapippuria
Lisäksi
Valmistus
alle 15 min- Paloittele fetajuusto. Paahda mantelit pannulla ja anna jäähtyä. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi sekä hienonna basilika.
- Rouhi mantelit tukevalla veitsellä tai morttelissa. Hienonna sauvasekoittimella keskenään feta, valkosipuli, vesi, sitruunankuori ja -mehu.
- Lisää basilika ja mantelit. Jatka sekoittamista, kunnes tahna on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä ja mausta tahna mustapippurilla. Voit myös valmistaa tahnan monitoimikoneessa. Tarjoa leivän tai riisikakkujen levitteenä.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- alle 30 min3,8(16 arvostelua)
- alle 15 min3,5(16 arvostelua)
- alle 15 min3,8(162 arvostelua)
Kommentoi
Hyvä resepti , kiitos! Vaihtelua leivän päälle. Jätin valkosipulin pois , toimii ilman sitäkin .