• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Feta-mantelilevite

Mantelinen fetalevite saa makua basilikasta ja sitruunan kuoresta. Kokeile manteleiden sijaan kuorittuja pistaasipähkinöitä. N. 1,35 €/annos.
Feta-mantelilevite
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • alle 15 min
  • 130 kcal / annos (65g)

Ainekset

5-6 annosta

Lisäksi

Valmistus

alle 15 min
  1. Paloittele fetajuusto. Paahda mantelit pannulla ja anna jäähtyä. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi sekä hienonna basilika.
  2. Rouhi mantelit tukevalla veitsellä tai morttelissa. Hienonna sauvasekoittimella keskenään feta, valkosipuli, vesi, sitruunankuori ja -mehu.
  3. Lisää basilika ja mantelit. Jatka sekoittamista, kunnes tahna on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä ja mausta tahna mustapippurilla. Voit myös valmistaa tahnan monitoimikoneessa. Tarjoa leivän tai riisikakkujen levitteenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 130 kcal543 kJ
  • Proteiinia6,29 g
  • Hiilihydraatteja1,29 g
  • Rasvaa10,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua