Feta-tomaattipiirakkaReseptin teki kumppani

Feta-tomaattipiirakka

Feta-tomaattipiirakka on nopea, helppo ja ennen kaikkea herkullinen fetapiirakkaresepti! Täyttävään piirakkaan potkua tuovat mausteet kuten oregano. Resepti: Hanna Santasalo

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta
    • valmis pakastepiirakkapohja suolaiselle piirakalle
    • 150gfetajuustoa
    • 2dlruokakermaa
    • 1dlmaitoa
    • 3munaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlkuivattua timjamia
    • 1/2tlkuivattua oreganoa
    • ripausmustapippuria
    • 1rs(à 250 g)kirsikkatomaatteja
    • kourallinen oliiveja

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata piirakkapohja pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä se voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle. Murenna feta ja ripottele se piirakan päälle. Sekoita keskenään maito, kerma, muna ja mausteet ja kaada seos fetamurujen päälle. Puolita tomaatit ja oliivit ja asettele ne kauniisti piirakan pinnalle.
  2. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 39 arvostelua
  • nucleon4.1.2019

    Hyvä ja helppo piirakka. Ehkä lisätyn suolan jättäisin pois, koska oliiveissa ja fetassa on jo niin paljon suolaa. Täyte meinasi jäädä vähän löllöksi, piirakkaa piti pitää miedolla lämmöllä uunissa aika paljon kauemmin kuin ohjeessa, että se jähmettyi. Seuraavan kerran taidan jättää desilitran maitoa pois, ja ehkä korvata kerman kermaviilillä.

  • Helmixmieks25.8.2018

    Namnam! Oli super herkullista! Voiko oliivit korvata vaikka paprikalla?:)

  • K-Kuluttajapalvelu25.8.2018

    Helmixmiek, voit toki halutessasi korvata oliivit esimerkiksi paprikalla.

  • Norppa16.8.2017

    Helppo ja hyvä!