• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
FetatomaatitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Fetatomaatit

  • alle 30 min
  • 258 kcal / 100 g

Ainekset

    • 4-5pihvitomaattia tai isoa tavallista tomaattia
    • 100gPirkka salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
    • muutama oksatuoretta basilikaa
    • n. 15kalamataoliivia

Kastike

    • 2rklöljymarinadia
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1-2tlsokeria
    • 1/2tlviherpippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa tomaateista kannet ja koverra tomaattien sisusta pois lusikalla. (Ylimääräisen tomaattimurskan voit pakastaa ja käyttää pastakastikkeissa tai pastaruoissa säilykkeen tavoin.)
  2. Murenna kulhoon valutettu salaattijuusto ja silppua tomaattien kannet mukaan. Hienonna basilika, poista oliiveista kivet ja hienonna oliivit. Sekoita ne juustoseoksen joukkoon.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada seos täytteeseen. Täytä tomaatit juustoseoksella, anna maustua kylmässä ja tarjoa liharuokien lisäkkeenä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 258 kcal1 080 kJ
  • Proteiinia5,49 g
  • Hiilihydraatteja3,19 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua