• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Filonyytit täytteenä perunaa ja purjoa

Filonyytit täytteenä perunaa ja purjoa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 207 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 250gfilotaikinaa (pakaste)
    • 50gmargariinia tai voita
    • n. 300gperuna-purjosekoitusta (pakaste)
    • 1tloreganoa
    • 1/4tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata filotaikina ohjeen mukaan. Sulata rasva. Ota filotaikinanipusta yksi levy ja voitele se rasvalla. Pane päälle toinen levy ja voitele se myös. Jaa levyt taikinapyörällä neliöiksi, joiden sivut ovat noin 13-15 cm.
  2. Pane neliöiden keskelle ruokalusikallinen jäistä peruna-purjosekoitusta ja ripottele niiden päälle hieman oreganoa ja suolaa.
  3. Sulje neliöt nyyteiksi. Valmista samalla tavalla loput taikinasta. Peitä taikinalevyt huolellisesti ruoan valmistuksen aikana muovikelmulla kuivumisen estämiseksi. Paista nyyttejä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Tarjoa kuumina.

Ravintosisältö per 100 g

  • 207 kcal868 kJ
  • Proteiinia2,67 g
  • Hiilihydraatteja13,3 g
  • Rasvaa16,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille