Fish & chips suomalaisittain
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
Fish & chips suomalaisittain tehdään ahvenfileistä ja ruisjauhoista. Voit käyttää myös muuta vaaleaa kalaa.
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
4–5 annosta
300 g | ahvenfileitä (tuore tai pakaste) tai tai |
muuta vaaleaa kalaa tai | |
ruisjauhoja tai | |
Friteeraustaikina | |
---|---|
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | ruisjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
3 dl | vichyä tai olutta tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Perunat | |
6–7 (n. 600 g) | Pirkka perunaa (punainen pussi) tai |
3 rkl | rypsiöljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Paistamiseen | |
n. 4 dl | rypsiöljyä tai |
Lisäksi | |
valkoviinietikkaa tai | |
tai | |
sitruunalohkoja tai |
Valmistus
yli 60 min
Pese perunat hyvin, kuori halutessasi ja leikkaa ne paksuiksi suikaleiksi. Pane suikaleet kulhoon. Lisää öljy, suola ja pippuri. Sekoita ja kaada perunat leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 225 asteessa noin 30 minuuttia. Kääntele perunoita lastalla paistamisen puolessa välissä.
Sulata pakastetut kalat. Poista ahvenista selkäruodot leikkaamalla kiilamainen pala pois selkäruodon suuntaisesti. Leikkaa fileet 2–3 osaan.
Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna öljy pienessä kattilassa noin 180 asteiseksi. (Käytä paistomittaria tai kokeile lämpötilaa leipäpalalla: rasva on tarpeeksi kuumaa kun leipäpala ruskistuu kauniin väriseksi noin minuutissa.)
Pyöräytä 3–4 kalapalaa ruisjauhossa ja sen jälkeen taikinassa. Nosta palat kuumaan öljyyn. Kypsennä 2–3 minuuttia, välillä kääntäen. Kalapalat ovat valmiita, kun taikina on kauniin kullanruskea. Nosta kalat vadille talouspaperin päälle. Paista loput palat samoin. Pidä kalat lämpiminä esimerkiksi uunissa 100 asteessa.
Annostele perunat ja kalat paperitaskuihin. Kääräise halutessasi ympärille vielä sanomalehteä. Mausta perunat valkoviinietikalla. Tarjoa lisäksi majoneesia ja sitruunalohkoja.
Huom! Pidä kattilankansi ja patalaput lähellä kun friteeraat. Jos öljyn joukkoon pääsee vettä, öljy alkaa roiskua. Jos öljy savuaa, se on liian kuumaa. Tukahduta rasva aina kattilan kannella, ei vedellä! Öljyä ei saa kaataa viemäriin paiston jälkeen. Öljyn voit käyttää uudelleen: siivilöi öljy harsokankaan läpi ja säilytä tiiviissä pullossa tai purkissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(6 arviota)
- yli 60 min2,9(106 arviota)
- 30 - 60 min3,3(7 arviota)
- yli 60 min4,0(71 arviota)
- yli 60 min3,4(96 arviota)
- 30 - 60 min5,0(4 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 3,9 (32 arviota)