Focaccia
Italialainen klassikoleipä, focaccia, syntyy helposti kotikeittiössäkin. Focaccia saa makua oliiviöljystä, sormisuolasta ja rosmariinista. Noin 0,10€/pala*
40 palaayli 60 min186 kcal / 100 g (22g)
Ainekset
40 palaa
- 4dlvettä
- 1pkt(50 g)hiivaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 9-10dlPirkka vehnäjauhoja
Pinnalle
- 3tlsormisuolaa
- 2-3oksaarosmariinia
Vuoan voiteluun
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Voitele uunipelti tai uunivuoka (20cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle 1/4 dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
- Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää loput öljystä ja ripottele pinnalle sormisuola. Nypi rosmariinista lehtiä ja painele ne leivän pintaan.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Focaccian voit valmistaa etukäteen ja pakastaa. Lämmitä leipä uunissa juuri ennen tarjoamista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 186 kcal779 kJ
- Proteiinia 7,72 g
- Hiilihydraatteja21,8 g
- Rasvaa7,68 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvä resepti ja lyhyen säilytys ajan vuoksi puolittu resepti oli täällä ainakin tarpeeks riittoisa yhden illan puuhaksi ja evääksi. Vähän kuiva reunoista, mutta mitä asialle.
Niin ja hiivaa en laittanut kuin puoli palaa = 25 g. Riitti hyvin.
Kokeilin ensin suoriltaan noin, oli tavallaan ihan hyvä, vaan ällö paksu ja lälläri. Seuraavana iltana tein uuden/kautta uudet. Laitoin 2 dl kaurahiutaleita ja loput vehnäjauhoa = n. 7~7,5 dl. Sitten laitoin kahdelle = x2 , tyyliin 25x35 cm pellille, kostutetuin sormin onnistui helposti. Sitten vermeet päälle : tässä tapauksessa: mustaa oliivia puolikkaana (aivan sama mitä), pientä tomaattia puolikkaana (aivan sama mitä), basilikaa (kuivattu, mauste, varmaan halvinta), valkosipuli (jauhe, mauste, varmaan halvinta), kun ei ollut muutakaan. Öljyt sivelin päälle aurinkokuivattu tomaatin öljyistä. Tavallisen ruskeaksi paistoin ja SITTEN! ; OLI MUUTEN IHAN HYVÄÄ.
Ohjeessa on liikaa jauhoja. 7dl riittää hyvin. Foccaciataikinan tulee olla löysähköä.
todella hyvää!!
Kokeilija, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaisesti. Voit tarvittaessa lisätä ekstra-neitsytoliiviöljyn määrää. Leivosta kannattaa myös tarkkailla paiston aikana ja tarvittaessa uunin lämpötilaa voi laskea tai paistoaikaa lyhentää.
Maku oli aika hyvä, mutta pohja ja reunat olivat todella kuivat...onko ohjeessa tarpeeksi oliiviöljyä, vai missä olis vika?
Ajattelin tätä tehdä mutta aloin miettimään että sopisiko rosmariinin sijasta päälle oregano?
Meitinnässä, toki rosmariinin voi vaihtaa oreganoon tai muihin yrtteihin oman maun mukaan.
Miten leipää säilytetään ja kuinka kauan se säilyy? Kiitos jo etukäteen ja aurinkoista kesäkuuta! :)
Säilytys, focaccia on parhaimmillaan leivontapäivänä. Leipä säilyy huoneenlämmössä tiiviisti pakattuna joitakin päiviä. Halutessaan focaccian voi pakastaa.
säilyykö leipä kolme päivää pakastamatta? koska leivomme tänään sen ja lähdemme juhannukseksi pois. Jos leivän pakastaisi se kerkeisi olla vain huomiseen pakastimessa ja se syötäisiin sitten vasta lauantaina. Onko ehdotuksia?
Kotikokki, kyllä leivän voi pakastaa ja se säilyy hyvänä ainakin useita viikkoja. Leipä kannattaa lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
Tein puolikkaan annoksen ja leivästä tuli älyttömän hyvää, suolan ja rasvan ja rapsakan pinnan liitto toimii. Löysän taikinan sai hyvin vaivattua kun öljyn lisäsi viimeisenä.
Taikina jäi löysäksi, vaikka noudatin ohjeita. Eikä leipää voinut löysyyden takia voidella ennen uuniin laittoa. (Roiskuttelib pullasudista kuitenkin öljy) leivän pinnalle). Paistoaika oli liian lyhyt. Maku oli pienen sovelluksen ja koheltamisen jälkeen kuitenkin ihan hyvä.
Kotikokki, kiitos palautteestasi. Resepti on testattu K-koekeittiöllä. Taikinan kuuluu toki olla pehmeää, mutta ei kuitenkaan todella löysää. Jos taikina jää kovin löysäksi, voi jauhoja käyttää hiukan enemmän. Hyvä kuulla, että olit kuitenkin saanut focaccian onnistumaan.