FocacciaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Focaccia

Italialainen klassikoleipä, focaccia, syntyy helposti kotikeittiössäkin. Focaccia saa makua oliiviöljystä, sormisuolasta ja rosmariinista. Noin 0,10€/pala*

  • 40 palaa
  • yli 60 min
  • 186 kcal / 100 g (22g)

Ainekset

40 palaa

Pinnalle

Vuoan voiteluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Voitele uunipelti tai uunivuoka (20cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle 1/4 dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
  3. Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää loput öljystä ja ripottele pinnalle sormisuola. Nypi rosmariinista lehtiä ja painele ne leivän pintaan.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.

Katso video

Tiesitkö että...

Vinkki! Focaccian voit valmistaa etukäteen ja pakastaa. Lämmitä leipä uunissa juuri ennen tarjoamista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 186 kcal779 kJ
  • Proteiinia 7,72 g
  • Hiilihydraatteja21,8 g
  • Rasvaa7,68 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    0,24/kpl4,80/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,19/kpl0,59/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,35/kpl10,70/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,99/kpl11,96/l
  • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    7,69/kpl
  • Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    3,45/kpl27,60/kg
  • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    4,09/kpl16,36/kg
  • Maldon 125g sormisuola savuarominen
    Maldon 125g sormisuola savuarominen
    4,39/kpl35,12/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 187 arvostelua
  • Syötä nimimerkki224.9.2021

    Niin ja hiivaa en laittanut kuin puoli palaa = 25 g. Riitti hyvin.

  • Syötä nimimerkki23.9.2021

    Kokeilin ensin suoriltaan noin, oli tavallaan ihan hyvä, vaan ällö paksu ja lälläri. Seuraavana iltana tein uuden/kautta uudet. Laitoin 2 dl kaurahiutaleita ja loput vehnäjauhoa = n. 7~7,5 dl. Sitten laitoin kahdelle = x2 , tyyliin 25x35 cm pellille, kostutetuin sormin onnistui helposti. Sitten vermeet päälle : tässä tapauksessa: mustaa oliivia puolikkaana (aivan sama mitä), pientä tomaattia puolikkaana (aivan sama mitä), basilikaa (kuivattu, mauste, varmaan halvinta), valkosipuli (jauhe, mauste, varmaan halvinta), kun ei ollut muutakaan. Öljyt sivelin päälle aurinkokuivattu tomaatin öljyistä. Tavallisen ruskeaksi paistoin ja SITTEN! ; OLI MUUTEN IHAN HYVÄÄ.

  • Pete23.2.2021

    Ohjeessa on liikaa jauhoja. 7dl riittää hyvin. Foccaciataikinan tulee olla löysähköä.

  • minä24.9.2020

    todella hyvää!!

  • K-Kuluttajapalvelu30.8.2020

    Kokeilija, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaisesti. Voit tarvittaessa lisätä ekstra-neitsytoliiviöljyn määrää. Leivosta kannattaa myös tarkkailla paiston aikana ja tarvittaessa uunin lämpötilaa voi laskea tai paistoaikaa lyhentää.

  • Kokeilija30.8.2020

    Maku oli aika hyvä, mutta pohja ja reunat olivat todella kuivat...onko ohjeessa tarpeeksi oliiviöljyä, vai missä olis vika?

  • Mietinnässä23.8.2020

    Ajattelin tätä tehdä mutta aloin miettimään että sopisiko rosmariinin sijasta päälle oregano?

  • K-Kuluttajapalvelu23.8.2020

    Meitinnässä, toki rosmariinin voi vaihtaa oreganoon tai muihin yrtteihin oman maun mukaan.

  • Säilytys21.6.2020

    Miten leipää säilytetään ja kuinka kauan se säilyy? Kiitos jo etukäteen ja aurinkoista kesäkuuta! :)

  • K-Kuluttajapalvelu21.6.2020

    Säilytys, focaccia on parhaimmillaan leivontapäivänä. Leipä säilyy huoneenlämmössä tiiviisti pakattuna joitakin päiviä. Halutessaan focaccian voi pakastaa.

  • Kotikokki17.6.2020

    säilyykö leipä kolme päivää pakastamatta? koska leivomme tänään sen ja lähdemme juhannukseksi pois. Jos leivän pakastaisi se kerkeisi olla vain huomiseen pakastimessa ja se syötäisiin sitten vasta lauantaina. Onko ehdotuksia?

  • K-Kuluttajapalvelu17.6.2020

    Kotikokki, kyllä leivän voi pakastaa ja se säilyy hyvänä ainakin useita viikkoja. Leipä kannattaa lämmittää uunissa ennen tarjoilua.

  • Rosmariini23.4.2020

    Tein puolikkaan annoksen ja leivästä tuli älyttömän hyvää, suolan ja rasvan ja rapsakan pinnan liitto toimii. Löysän taikinan sai hyvin vaivattua kun öljyn lisäsi viimeisenä.

  • Kotikokki16.10.2016

    Taikina jäi löysäksi, vaikka noudatin ohjeita. Eikä leipää voinut löysyyden takia voidella ennen uuniin laittoa. (Roiskuttelib pullasudista kuitenkin öljy) leivän pinnalle). Paistoaika oli liian lyhyt. Maku oli pienen sovelluksen ja koheltamisen jälkeen kuitenkin ihan hyvä.

  • K-Kuluttajapalvelu16.10.2016

    Kotikokki, kiitos palautteestasi. Resepti on testattu K-koekeittiöllä. Taikinan kuuluu toki olla pehmeää, mutta ei kuitenkaan todella löysää. Jos taikina jää kovin löysäksi, voi jauhoja käyttää hiukan enemmän. Hyvä kuulla, että olit kuitenkin saanut focaccian onnistumaan.