Focaccia
- Annosmäärä40 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Italialainen klassikoleipä, focaccia, syntyy helposti kotikeittiössäkin. Focaccia saa makua oliiviöljystä, sormisuolasta ja rosmariinista.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
40 palaa
4 dl | vettä tai |
1 pkt (50 g) | hiivaa tai |
1 1/2 tl | tai |
9–10 dl | tai |
3/4 dl | tai |
Pinnalle | |
---|---|
3/4 dl | tai |
3 tl | tai |
2–3 oksaa | rosmariinia tai |
Vuoan voiteluun | |
tai |
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Voitele uunipelti tai uunivuoka (20 cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle 1/4 dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää loput öljystä ja ripottele pinnalle sormisuola. Nypi rosmariinista lehtiä ja painele ne leivän pintaan.
Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15–20 minuuttia. Kumoa kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.
Vinkki! Focaccian voit valmistaa etukäteen ja pakastaa. Lämmitä leipä uunissa juuri ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(21 arviota)
- yli 60 min3,0(21 arviota)
- yli 60 min3,5(40 arviota)
- yli 60 min4,0(13 arviota)
- yli 60 min3,9(215 arviota)
- yli 60 min3,7(3 arviota)
- yli 60 min3,8(17 arviota)
- yli 60 min3,8(10 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (266 arviota)
- Kuivahiiva17 päivää sittenVoiko tehdä myös kuivahiivalla?
- K-Kuluttajapalvelu17 päivää sittenKuivahiiva, voit käyttää reseptiin myös kuivahiivaa.
- Tyytyväinen1 kuukausi sittenLeivästä tuli tosi hyvää ja maukasta. Itse laitoin päälle 1,5 tl suolaa, ja se riitti ihan hyvin.
- kultakala3 kuukautta sitteniha ok, en suosittele vuokaa vaan uunipeltiä
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenNimetön, pinnalle tulevasta öljystä ohjeistetaan valuttamaan päälle 1/4 dl ennen kohottamista ja loput kohottamisen jälkeen.
- Nimetön6 kuukautta sittenOhjeen ainelistauksessa sanotaan, että 3/4 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä ja sitten sanotaan, että päälle myös 3/4 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä. Itse ohjetekstissä kuitenkin sanotaan, että päälle 1/4dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä. 3/4 dl tai 1/4 dl on aika iso ero eli onko ainelistauksessa vai tekstissä virhe?
- Hyvää ja riittoisaa1 vuosi sittenHyvä resepti ja lyhyen säilytys ajan vuoksi puolittu resepti oli täällä ainakin tarpeeks riittoisa yhden illan puuhaksi ja evääksi. Vähän kuiva reunoista, mutta mitä asialle.
- Syötä nimimerkki21 vuosi sittenNiin ja hiivaa en laittanut kuin puoli palaa = 25 g. Riitti hyvin.
- Syötä nimimerkki1 vuosi sittenKokeilin ensin suoriltaan noin, oli tavallaan ihan hyvä, vaan ällö paksu ja lälläri. Seuraavana iltana tein uuden/kautta uudet. Laitoin 2 dl kaurahiutaleita ja loput vehnäjauhoa = n. 7~7,5 dl. Sitten laitoin kahdelle = x2 , tyyliin 25x35 cm pellille, kostutetuin sormin onnistui helposti. Sitten vermeet päälle : tässä tapauksessa: mustaa oliivia puolikkaana (aivan sama mitä), pientä tomaattia puolikkaana (aivan sama mitä), basilikaa (kuivattu, mauste, varmaan halvinta), valkosipuli (jauhe, mauste, varmaan halvinta), kun ei ollut muutakaan. Öljyt sivelin päälle aurinkokuivattu tomaatin öljyistä. Tavallisen ruskeaksi paistoin ja SITTEN! ; OLI MUUTEN IHAN HYVÄÄ.
- Pete2 vuotta sittenOhjeessa on liikaa jauhoja. 7dl riittää hyvin. Foccaciataikinan tulee olla löysähköä.
- minä2 vuotta sittentodella hyvää!!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKokeilija, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaisesti. Voit tarvittaessa lisätä ekstra-neitsytoliiviöljyn määrää. Leivosta kannattaa myös tarkkailla paiston aikana ja tarvittaessa uunin lämpötilaa voi laskea tai paistoaikaa lyhentää.
- Kokeilija2 vuotta sittenMaku oli aika hyvä, mutta pohja ja reunat olivat todella kuivat...onko ohjeessa tarpeeksi oliiviöljyä, vai missä olis vika?
- Mietinnässä2 vuotta sittenAjattelin tätä tehdä mutta aloin miettimään että sopisiko rosmariinin sijasta päälle oregano?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMeitinnässä, toki rosmariinin voi vaihtaa oreganoon tai muihin yrtteihin oman maun mukaan.
- Säilytys2 vuotta sittenMiten leipää säilytetään ja kuinka kauan se säilyy? Kiitos jo etukäteen ja aurinkoista kesäkuuta! :)
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSäilytys, focaccia on parhaimmillaan leivontapäivänä. Leipä säilyy huoneenlämmössä tiiviisti pakattuna joitakin päiviä. Halutessaan focaccian voi pakastaa.
- Kotikokki2 vuotta sittensäilyykö leipä kolme päivää pakastamatta? koska leivomme tänään sen ja lähdemme juhannukseksi pois. Jos leivän pakastaisi se kerkeisi olla vain huomiseen pakastimessa ja se syötäisiin sitten vasta lauantaina. Onko ehdotuksia?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKotikokki, kyllä leivän voi pakastaa ja se säilyy hyvänä ainakin useita viikkoja. Leipä kannattaa lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
- Rosmariini3 vuotta sittenTein puolikkaan annoksen ja leivästä tuli älyttömän hyvää, suolan ja rasvan ja rapsakan pinnan liitto toimii. Löysän taikinan sai hyvin vaivattua kun öljyn lisäsi viimeisenä.
- Kotikokki6 vuotta sittenTaikina jäi löysäksi, vaikka noudatin ohjeita. Eikä leipää voinut löysyyden takia voidella ennen uuniin laittoa. (Roiskuttelib pullasudista kuitenkin öljy) leivän pinnalle). Paistoaika oli liian lyhyt. Maku oli pienen sovelluksen ja koheltamisen jälkeen kuitenkin ihan hyvä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKotikokki, kiitos palautteestasi. Resepti on testattu K-koekeittiöllä. Taikinan kuuluu toki olla pehmeää, mutta ei kuitenkaan todella löysää. Jos taikina jää kovin löysäksi, voi jauhoja käyttää hiukan enemmän. Hyvä kuulla, että olit kuitenkin saanut focaccian onnistumaan.