FocacciaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Focaccia

  • Annosmäärä40 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Italialainen klassikoleipä, focaccia, syntyy helposti kotikeittiössäkin. Focaccia saa makua oliiviöljystä, sormisuolasta ja rosmariinista.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

40 palaa
4 dl
 
vettä
tai
1 pkt (50 g)
 
hiivaa
tai
1 1/2 tl
 
tai
9–10 dl
 
tai
3/4 dl
 
tai

Pinnalle

3/4 dl
 
tai
3 tl
 
tai
2–3 oksaa
 
rosmariinia
tai

Vuoan voiteluun

 
tai

Valmistus

yli 60 min
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Voitele uunipelti tai uunivuoka (20 cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle 1/4 dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää loput öljystä ja ripottele pinnalle sormisuola. Nypi rosmariinista lehtiä ja painele ne leivän pintaan.
Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15–20 minuuttia. Kumoa kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.
Vinkki! Focaccian voit valmistaa etukäteen ja pakastaa. Lämmitä leipä uunissa juuri ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,75/kpl
    0,88/kg
  • Pirkka ekstra neitsyt oliiviöljy 1l
    Hinta 14,65/kpl
    14,65/l
  • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    Hinta 8,35/kpl
    33,40/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 7,89/kpl
    15,78/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    Hinta 4,65/kpl
    18,60/l
  • Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    Hinta 3,89/kpl
    31,12/kg
  • Maldon 125g sormisuola savuarominen
    Hinta 4,39/kpl
    35,12/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Hinta 2,59/kpl
    5,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (266 arviota)

  • Kuivahiiva
    17 päivää sitten
    Voiko tehdä myös kuivahiivalla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    17 päivää sitten
    Kuivahiiva, voit käyttää reseptiin myös kuivahiivaa.
  • Tyytyväinen
    1 kuukausi sitten
    Leivästä tuli tosi hyvää ja maukasta. Itse laitoin päälle 1,5 tl suolaa, ja se riitti ihan hyvin.
  • kultakala
    3 kuukautta sitten
    iha ok, en suosittele vuokaa vaan uunipeltiä
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Nimetön, pinnalle tulevasta öljystä ohjeistetaan valuttamaan päälle 1/4 dl ennen kohottamista ja loput kohottamisen jälkeen.
  • Nimetön
    6 kuukautta sitten
    Ohjeen ainelistauksessa sanotaan, että 3/4 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä ja sitten sanotaan, että päälle myös 3/4 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä. Itse ohjetekstissä kuitenkin sanotaan, että päälle 1/4dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä. 3/4 dl tai 1/4 dl on aika iso ero eli onko ainelistauksessa vai tekstissä virhe?
  • Hyvää ja riittoisaa
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti ja lyhyen säilytys ajan vuoksi puolittu resepti oli täällä ainakin tarpeeks riittoisa yhden illan puuhaksi ja evääksi. Vähän kuiva reunoista, mutta mitä asialle.
  • Syötä nimimerkki2
    1 vuosi sitten
    Niin ja hiivaa en laittanut kuin puoli palaa = 25 g. Riitti hyvin.
  • Syötä nimimerkki
    1 vuosi sitten
    Kokeilin ensin suoriltaan noin, oli tavallaan ihan hyvä, vaan ällö paksu ja lälläri. Seuraavana iltana tein uuden/kautta uudet. Laitoin 2 dl kaurahiutaleita ja loput vehnäjauhoa = n. 7~7,5 dl. Sitten laitoin kahdelle = x2 , tyyliin 25x35 cm pellille, kostutetuin sormin onnistui helposti. Sitten vermeet päälle : tässä tapauksessa: mustaa oliivia puolikkaana (aivan sama mitä), pientä tomaattia puolikkaana (aivan sama mitä), basilikaa (kuivattu, mauste, varmaan halvinta), valkosipuli (jauhe, mauste, varmaan halvinta), kun ei ollut muutakaan. Öljyt sivelin päälle aurinkokuivattu tomaatin öljyistä. Tavallisen ruskeaksi paistoin ja SITTEN! ; OLI MUUTEN IHAN HYVÄÄ.
  • Pete
    2 vuotta sitten
    Ohjeessa on liikaa jauhoja. 7dl riittää hyvin. Foccaciataikinan tulee olla löysähköä.
  • minä
    2 vuotta sitten
    todella hyvää!!
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kokeilija, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaisesti. Voit tarvittaessa lisätä ekstra-neitsytoliiviöljyn määrää. Leivosta kannattaa myös tarkkailla paiston aikana ja tarvittaessa uunin lämpötilaa voi laskea tai paistoaikaa lyhentää.
  • Kokeilija
    2 vuotta sitten
    Maku oli aika hyvä, mutta pohja ja reunat olivat todella kuivat...onko ohjeessa tarpeeksi oliiviöljyä, vai missä olis vika?
  • Mietinnässä
    2 vuotta sitten
    Ajattelin tätä tehdä mutta aloin miettimään että sopisiko rosmariinin sijasta päälle oregano?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Meitinnässä, toki rosmariinin voi vaihtaa oreganoon tai muihin yrtteihin oman maun mukaan.
  • Säilytys
    2 vuotta sitten
    Miten leipää säilytetään ja kuinka kauan se säilyy? Kiitos jo etukäteen ja aurinkoista kesäkuuta! :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Säilytys, focaccia on parhaimmillaan leivontapäivänä. Leipä säilyy huoneenlämmössä tiiviisti pakattuna joitakin päiviä. Halutessaan focaccian voi pakastaa.
  • Kotikokki
    2 vuotta sitten
    säilyykö leipä kolme päivää pakastamatta? koska leivomme tänään sen ja lähdemme juhannukseksi pois. Jos leivän pakastaisi se kerkeisi olla vain huomiseen pakastimessa ja se syötäisiin sitten vasta lauantaina. Onko ehdotuksia?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kotikokki, kyllä leivän voi pakastaa ja se säilyy hyvänä ainakin useita viikkoja. Leipä kannattaa lämmittää uunissa ennen tarjoilua.
  • Rosmariini
    3 vuotta sitten
    Tein puolikkaan annoksen ja leivästä tuli älyttömän hyvää, suolan ja rasvan ja rapsakan pinnan liitto toimii. Löysän taikinan sai hyvin vaivattua kun öljyn lisäsi viimeisenä.
  • Kotikokki
    6 vuotta sitten
    Taikina jäi löysäksi, vaikka noudatin ohjeita. Eikä leipää voinut löysyyden takia voidella ennen uuniin laittoa. (Roiskuttelib pullasudista kuitenkin öljy) leivän pinnalle). Paistoaika oli liian lyhyt. Maku oli pienen sovelluksen ja koheltamisen jälkeen kuitenkin ihan hyvä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kotikokki, kiitos palautteestasi. Resepti on testattu K-koekeittiöllä. Taikinan kuuluu toki olla pehmeää, mutta ei kuitenkaan todella löysää. Jos taikina jää kovin löysäksi, voi jauhoja käyttää hiukan enemmän. Hyvä kuulla, että olit kuitenkin saanut focaccian onnistumaan.