• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Frikadellikeitto

Resepti: Midi Vuorela
Frikadellikeitto
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta

Frikadellit:

    • 1rs(á 400 g)naudan jauhelihaa
    • 4rklvehnäjauhoja
    • 1tlsuolaa
    • 3/4tlvalkopippuria rouhittuna
    • 3-4valkosipulinkynttä murskattuna
    • 2tlkala- tai soijakastiketta
    • 1-2rklchilikastiketta
    • 1/2ruukkuaruohosipulia silputtuna
    • 1/2ruukkuabasilikaa silputtuna
    • 1pieni kananmuna

Keittoon:

    • 3porkkanaa
    • 200gjuuriselleriä
    • 300glanttua
    • 12dlvettä
    • 2lihaliemikuutiota
    • 1dlmakaroneja
    • 1-2paprikaa
    • 1/2kesäkurpitsaa
    • 2-4dlkookosmaitoa
    • 2limen mehu
    • 1ruukkubasilikaa
    • 1ruukkukorianteria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista frikadellitaikina sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Pyöritä taikina peukalonpään kokoisiksi lihapulliksi.
  2. Kuori juurekset. Viipaloi porkkanat, suikaloi selleri sekä lanttu ja siirrä kattilaan. Lisää vesi ja murennetut liemikuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää makaronit kiehuvaan liemen ja keitä noin 7 minuuttia.
  3. Suikaloi paprika ja kesäkurpitsa, lisää suikaleet liemeen.
  4. Siirrä pikkulihapullat esim. lastalla tai reikäkauhalla kasvisten päälle ja anna niiden kypsyä hillitysti poristen noin 5 minuuttia, ravistele kattilan sisältöä frikadellien kypsentämisen aikana. Kaada kookosmaito ja limemehu joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Revi basilikan ja korianterin lehdet keittoon.
  5. Tarjoa lämpimän leivän ja voin kanssa.
  6. Vinkki! Jos haluat että keiton liemi pysyy kirkkaana keitä frikadellit erikseen lihaliemessä paistokasarissa ja lisää ne kypsinä keittoon yhtä aikaa kookosmaidon ja limemehun kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille