Gai Yang kana ja Gado Gado -salaatti
Gai Yang kanan paistileikkeistä syntyy yhdessä sataykastikkeen ja kasvisten kanssa herkullinen Gado Gado -salaatti. Resepti: Matti Wikberg
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Gado-gado -salaatti
- 200gvihreitä papuja
- 100gporkkanaa
- 100gkurkkua
- 100gkirsikkatomaatteja
- 100gpavunituja
- 1/2ruukkuakorianteria
Lisäksi
- 2limettiä
- 1dlpaahdettuja maapähkinöitä
- 2kevätsipulin vartta hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele pavut ja leikkaa pois kannat. Kuori ja viipaloi porkkana. Huuhdo ja viipaloi kurkku. Halkaise huuhdotut tomaatit.
- Ryöppää pavut ja porkkana erikseen suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä. Valuta.
- Purista toisen limetin mehu sataykastikkeen joukkoon. Sekoita. Leikkaa toinen lime lohkoiksi.
- Paahda kanat 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Leikkaa paloiksi.
- Levitä ½ dl sataykastiketta tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille. Asettele salaatin ainekset kulhoon aloittaen kanasta. Laita nypityt korianterinlehdet viimeiseksi. Ripottele salaatin päälle kevätsipulia. Koristele limetin lohkoilla ja paahdetuilla pähkinöillä. Tarjoa loput sataykastikkeesta erikseen omassa kulhossaan salaatin kanssa
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi