GlögipannacottaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Glögipannacotta

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Pehmeän kermainen glögipannacotta on joulun ajan ihanin jälkkäri. Laita jälkkäri hyytymään hyvissä ajoin, voit tehdä sen jo edellisenä päivänä. Noin 1,15€/annos.*
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2
 
liivatelehteä
tai
1 1/2 dl
 
maitoa
tai
4 dl
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1
 
vaniljatanko
tai

Glögikiille

1
 
liivatelehti
tai
1 1/2 dl
 
Marli perinteistä glögitiivistettä
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
n. 1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
900 kJ / 218 kcal
Rasva
16 g
Hiilihydraatit
14 g
Proteiini
2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, puolet kermasta ja sokeri. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi veitsellä siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangot. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia, mutta älä keitä voimakkaasti. Nosta liedeltä ja poista tangot.
Purista liivatelehdistä (2 kpl) ylimääräinen vesi. Liuota ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita. Lisää loppu kerma sekoittaen.
Annostele mataliin juomalaseihin tai pieniin jälkiruokakulhoihin. Peitä muovikelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4–6 tunniksi. Pannacotta saa jäädä hyllyvän pehmeäksi.
Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatelehdestä ja liuota liivatelehti glögin joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä haaleaksi.
Ripottele pannacottien pinnalle jäisiä puolukoita. Lusikoi tai kaada varovasti glögi-liivateseos pannacottien päälle. Pane kelmut takaisin ja anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 3 tuntia tai kunnes pinta on hyytynyt.
Jääkaapin lämpötila vaikuttaa hyytymisaikaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
    Hinta 1,25/kpl
    6,25/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Hinta 2,65/kpl
    5,30/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Hinta 1,19/kpl
    5,95/l
  • Plussa-etu −8 %
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,30/2 kpl
    67,65/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,25/kpl
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Hinta 1,35/kpl
    67,50/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 500g pakaste
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakaste
    Hinta 2,19/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Hinta 3,85/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,75/kpl
    1,50/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Hinta 1,79/kpl
    1,19/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (143 arviota)

  • Heidi
    4 kuukautta sitten
    Ohjeessa ihan oikeat liivatemäärät, tuli täydellistä. Olemme tehneet tällä ohjeella ainakin 7 kertaa ja aina onnistuu. Viimeksi tein tyrniglögistä ja tyrnimarjoista, njam. Olen myös kokeillut tätä mustaherukkamehutiivisteellä ja sekin toimii erinomaisesti.
  • Iida
    5 kuukautta sitten
    Pöh, olisi pitänyt lukea kommentit ensin. Pannacotta jäi todella löysäksi. Pilalle meni :(
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Ikävä kuulla, että pannacotta on jäänyt löysäksi. Ohje on testattu kahdella liivatelehdellä. Jos pannacotta jää löysäksi, liivateseos ei ehkä ole sekoittunut kunnolla muiden raaka-aineiden joukkoon. Palaute välittyy kuitenkin reseptin tekijöille.
  • L4nttu
    5 kuukautta sitten
    Tosissaanko tuohon pannacottaan pitäisi laittaa kolme liivatetta?
  • SM
    6 kuukautta sitten
    Todellakin ohje vaatii 3 liivatte. Harmittaa, että luotin ohjeeseen. Kiille ei pysynyt pinnalla, kun alakerros niin löysää.
  • Jk
    1 vuosi sitten
    Ohjeessa on liian vähän liivatetta nestettä kohden, pitäisi olla 3 lehteä. Jäi liian löysäksi, melkeinpä kastikkeeksi.
  • Pipuna
    1 vuosi sitten
    Pitääkö glögikiille lisätä vasta tuon 6 h hyytymisen jälkeen siihen pinnalle?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Pipuna, kiitos viestistä! Kyllä, kermaseos saa hyytyä vähintään 4-6 tuntia, jonka jälkeen voit lisätä kiilteen.
  • Tonttu tomera
    1 vuosi sitten
    Voiko vaniljatangon korvata vanilliinisokerilla koska en löytänyt vaniljatankoa kaupasta? Jos voi niin paljonko sitä laitetaan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Tonttu tomera, vaniljatangon voi korvata vaniljasokerilla tai vanilliinisokerilla. Voit laittaa ensin 1-2 tl, maistaa sitten massaa ja lisätä halutessasi enemmän.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Kuutar, glögikiille on tarkoituksella vahvemman makuista kuin tavallinen juotava glögi, jotta glögi maistuu riittävästi pannacotan kanssa. Glögikiillettä tulee pannacotan pinnalle vain ohut kerros. Liivate myös hiukan miedontaa glögin makua.
  • Kuutar
    1 vuosi sitten
    Todellako glögikiilteeseen tulee kolme osaa glögitiivistettä ja yksi osa vettä? Ettei olis nyt mennyt suhteet väärin päin, kuulostaa aika vahvalta.