Glögipannacotta
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Pehmeän kermainen glögipannacotta on joulun ajan ihanin jälkkäri. Laita jälkkäri hyytymään hyvissä ajoin, voit tehdä sen jo edellisenä päivänä. Noin 1,15€/annos.*
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
2 | liivatelehteä tai |
1 1/2 dl | maitoa tai |
4 dl | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | vaniljatanko tai |
Glögikiille | |
---|---|
1 | liivatelehti tai |
1 1/2 dl | Marli perinteistä glögitiivistettä tai |
1/2 dl | vettä tai |
n. 1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 900 kJ / 218 kcal |
Rasva | 16 g |
Hiilihydraatit | 14 g |
Proteiini | 2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, puolet kermasta ja sokeri. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi veitsellä siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangot. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia, mutta älä keitä voimakkaasti. Nosta liedeltä ja poista tangot.
Purista liivatelehdistä (2 kpl) ylimääräinen vesi. Liuota ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita. Lisää loppu kerma sekoittaen.
Annostele mataliin juomalaseihin tai pieniin jälkiruokakulhoihin. Peitä muovikelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4–6 tunniksi. Pannacotta saa jäädä hyllyvän pehmeäksi.
Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatelehdestä ja liuota liivatelehti glögin joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä haaleaksi.
Ripottele pannacottien pinnalle jäisiä puolukoita. Lusikoi tai kaada varovasti glögi-liivateseos pannacottien päälle. Pane kelmut takaisin ja anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 3 tuntia tai kunnes pinta on hyytynyt.
Jääkaapin lämpötila vaikuttaa hyytymisaikaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,0(2 arviota)
- yli 60 min4,0(230 arviota)
- yli 60 min4,0(276 arviota)
- yli 60 min4,1(105 arviota)
- 30 - 60 min3,8(26 arviota)
- yli 60 min4,7(37 arviota)
- yli 60 min3,6(5 arviota)
- yli 60 min4,1(38 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (143 arviota)
- Heidi4 kuukautta sittenOhjeessa ihan oikeat liivatemäärät, tuli täydellistä. Olemme tehneet tällä ohjeella ainakin 7 kertaa ja aina onnistuu. Viimeksi tein tyrniglögistä ja tyrnimarjoista, njam. Olen myös kokeillut tätä mustaherukkamehutiivisteellä ja sekin toimii erinomaisesti.
- Iida5 kuukautta sittenPöh, olisi pitänyt lukea kommentit ensin. Pannacotta jäi todella löysäksi. Pilalle meni :(
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenIkävä kuulla, että pannacotta on jäänyt löysäksi. Ohje on testattu kahdella liivatelehdellä. Jos pannacotta jää löysäksi, liivateseos ei ehkä ole sekoittunut kunnolla muiden raaka-aineiden joukkoon. Palaute välittyy kuitenkin reseptin tekijöille.
- L4nttu5 kuukautta sittenTosissaanko tuohon pannacottaan pitäisi laittaa kolme liivatetta?
- SM6 kuukautta sittenTodellakin ohje vaatii 3 liivatte. Harmittaa, että luotin ohjeeseen. Kiille ei pysynyt pinnalla, kun alakerros niin löysää.
- Jk1 vuosi sittenOhjeessa on liian vähän liivatetta nestettä kohden, pitäisi olla 3 lehteä. Jäi liian löysäksi, melkeinpä kastikkeeksi.
- Pipuna1 vuosi sittenPitääkö glögikiille lisätä vasta tuon 6 h hyytymisen jälkeen siihen pinnalle?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPipuna, kiitos viestistä! Kyllä, kermaseos saa hyytyä vähintään 4-6 tuntia, jonka jälkeen voit lisätä kiilteen.
- Tonttu tomera1 vuosi sittenVoiko vaniljatangon korvata vanilliinisokerilla koska en löytänyt vaniljatankoa kaupasta? Jos voi niin paljonko sitä laitetaan?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenTonttu tomera, vaniljatangon voi korvata vaniljasokerilla tai vanilliinisokerilla. Voit laittaa ensin 1-2 tl, maistaa sitten massaa ja lisätä halutessasi enemmän.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKuutar, glögikiille on tarkoituksella vahvemman makuista kuin tavallinen juotava glögi, jotta glögi maistuu riittävästi pannacotan kanssa. Glögikiillettä tulee pannacotan pinnalle vain ohut kerros. Liivate myös hiukan miedontaa glögin makua.
- Kuutar1 vuosi sittenTodellako glögikiilteeseen tulee kolme osaa glögitiivistettä ja yksi osa vettä? Ettei olis nyt mennyt suhteet väärin päin, kuulostaa aika vahvalta.