Gluteeniton joulupataleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton joulupataleipä

Karpalomehulla maustettu gluteeniton joululeipä saa makua ja rakennetta pähkinöistä ja karpaloista. Noin 5,00 €/kpl*

 • 1 kpl
 • yli 60 min

Ainekset

1 kpl

Valmistus

yli 60 min
 1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet, karpalot ja pähkinät.
 2. Lisää 42 asteeseen lämmitetty karpalomehu ja siirappi. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinaa ei saa vaivata.
 3. Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön vähintään 8 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän pataleipä saa makua.
 4. Kumoa taikina reilusti gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetulle pöydälle. Älä vaivaa sitä, mutta kääntele se palloksi. Ripottele pintaan hieman gluteenittomia kaurahiutaleita, peitä liinalla ja anna kohota.
 5. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita uunipata kylmään uuniin. Kun taikina on kohonnut pöydällä 20 minuuttia, ota kuuma pata uunista ja sipaise padan pohjalle ja reunoille hiukan öljyä. Nosta taikina tulikuumaan pataan.
 6. Sulje kansi ja nosta pata uuniin 30 minuutiksi. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä noin 25-35 minuuttia kunnes leipä on kypsä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
 • LeipuriEllil17.12.2018

  Kiva, huomasin vasta täältä, että kohotusohje oli lehdessä väärin :( Tein lehden ohjeen mukaan ja tuli tosiaan lättänä kakkara, joka lähes paloi uunissa. Jatkokysymys: onnistuuko tämä normaalilla pataleivän ohjeella eli kohotus huoneenlämmössä ja paistoaika 30+15 minuuttia? 20 minuutin pidempi paistoaika tuntuu aika pitkältä.

 • K-Kuluttajapalvelu17.12.2018

  LeipuriEllil, todella harmillista kuulla, ettei ensimmäinen pataleipä ole onnistunut. Leipä on testattu tämän ohjeen mukaan, mutta toki jos leipä kypsyy nopeammin ja näyttää kovasti tummuvan pinnalta voi kypsennysaikaa ilman kantta lyhentää.

 • Marie6.12.2018

  Minäkin tein reseptin ja kohotin huoneenlämmössä, todella kuiva oli ja tuntuu ettei missään vaiheessa kohonnut. Onko 4.5 dl nestettä todella tarpeeksi?

 • K-Kuluttajapalvelu6.12.2018

  Marie, resepti on testattu k-koekeittiössä tällä nestemäärällä.

 • Katja29.11.2018

  Olen vasta aikeissa tehdä leivän mutta edelliselle kommentoijalle sanoisin että ainakin muut pataleivät mitä olen tehnyt olen kohottanut tuon 8-12 tuntia huoneenlämmössä ja näin kyllä tekisin tämänkin leivän kanssa. Olisko mahdollista saada k-ruokasivuston väeltä nyt kommentti miksi jääkaapissa kohotus

 • maireirmeli23.11.2018

  Arvosana tälläkertaa,

 • Maireirmeli23.11.2018

  HEI, tein ohjeellanne Gluteenittoman joulupataleivän. En saanut leipää kohoamaan. Mistähän se johtui ? Tuli kakkara ?! Ihmettelin kyllä, miten hiiva "herää" kun se on noinkin pitkään kylmässä ja kohotusaikaa huoneenlämmössä vain 30 min. Hyvät aineet, mutta , uunissakaan ei kohonnut, hieman vain kuori repesi. Maku oli ok.

 • K-Kuluttajapalvelu23.11.2018

  Maireirmeli ja Katja, pahoittelut, että resepti on aiheuttanut hämmenystä ja kohotus ei ole onnistunut. Kohotus kannattaa tosiaan tehdä huoneenelämmössä. Korjaamme reseptiä tältä osin.