Gluteeniton joulupataleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton joulupataleipä

Karpalomehulla maustettu gluteeniton joululeipä saa makua ja rakennetta pähkinöistä ja karpaloista. Noin 5,00 €/kpl*

  • 1 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

1 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet, karpalot ja pähkinät.
  2. Lisää 42 asteeseen lämmitetty karpalomehu ja siirappi. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinaa ei saa vaivata.
  3. Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina kohoamaan jääkaappiin vähintään 8 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän pataleipä saa makua.
  4. Kumoa taikina reilusti gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetulle pöydälle. Älä vaivaa sitä, mutta kääntele se palloksi. Ripottele pintaan hieman gluteenittomia kaurahiutaleita, peitä liinalla ja anna kohota.
  5. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita uunipata kylmään uuniin. Kun taikina on kohonnut pöydällä 30 minuuttia, ota kuuma pata uunista ja sipaise padan pohjalle ja reunoille hiukan öljyä. Nosta taikina tulikuumaan pataan.
  6. Sulje kansi ja nosta pata uuniin 30 minuutiksi. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä noin 35 minuuttia kunnes leipä on kypsä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua