Gluteeniton kaurafocaccia
Italialainen klassikoleipä, focaccia, syntyy vaivatta myös kotikeittiössä. Gluteeniton kaurafocaccia on helppo tehdä valmiista kaurataikinasta ja se maistuu monelle.
6-8 palaayli 60 min
Ainekset
6-8 palaa
- 1pkt(450 g)Pirkka gluteenitonta kauraleipätaikinaa (pakaste)
Pinnalle
Voiteluun
Pinnalle
- pinjansiemeniä
- tuoretta basilikaa tai rucolanlehtiä
Valmistus
yli 60 min- Sulata kaurataikina yönyli jääkaapissa (tai huoneenlämmössä noin 3-4 h). Taputtele taikina leivinpaperin päälle pellille, noin puolen cm:n paksuiseksi soikean malliseksi focacciaksi. Käytä tarvittaessa apuna gluteenittomia jauhoja. Viileän taikinan muotoilu onnistuu hyvin myös ilman jauhoja. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30-40 minuuttia.
- Painele kohonneeseen taikinaan aurinkokuivattuja tomaatteja ja juustokuutioita. Voitele leipä öljyllä ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä.
- Paista focacciaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea. Paloittele ja koristele basilikalla tai rucolalla. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi salaatin tai keiton kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi