• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Gluteeniton maissileipäReseptin teki kumppani

Gluteeniton maissileipä

  • yli 60 min

Ainekset

    • 3dlpakastemaissia
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 6dlkiehuvaa vettä
    • 1/2pkthiivaa
    • 4dlgluteenitonta jauhoseosta

Täyte

    • 100gmustaleima emmentalia kuutioina
    • 10cmkesäkurpitsaa kuutioituna
    • 2tlpunaista chilitahnaa

Vuokaan

    • margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa maissit kohmeisena monitoimikoneen kulhoon ja jauha ne. Lisää joukkoon kiehuvan kuuma vesi ja sekoita. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita taikina leikkuuterällä tasaiseksi. Voit sekoittaa taikinan myös suuressa kulhossa puuhaarukalla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä tuorekelmulla peitettynä 20 minuuttia.
  2. Voitele pitkänomainen leipävuoka margariinilla. Pane vuoan pohjalle vielä pitkä suikale leivinpaperia, siten, että paperi riittää reilusti yli vuoan päätyjen. Voit nostaa kypsän leivän helposti vuoasta paperin avulla.
  3. Siirrä puolet taikinasta leipävuokaan. Sekoita keskenään juusto- ja kesäkurpitsakuutiot sekä chilitahna. Jaa juusto-kesäkurpitsaseos vuokaan ja peitä se lopulla taikinalla. Paina haarukka taikinan joukkoon ja nostele sen avulla taikinaa, jotta täyte jakautuu hiukan tasaisemmin leivässä.
  4. Kohota leipää vielä 10 minuuttia ja pane se sitten 250-asteiseen uuniin hiukan keskitason alapuolelle. Suihkauta uuniin vettä ja kypsennä leipää 10 minuuttia. Avaa uuni, jotta kosteus pääsee ulos, alenna lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia. Suihkauta vettä juuri uunista otetulle leivälle, jotta sen pinta lohkeilee.

Tiesitkö että...

Vinkki! Maissileipä sopii hyvin pakastettavaksi. Kun leikkaat leivän jäähtyneenä sahateräisellä veitsellä ohuiksi viipaleiksi, voit sulattaa leipää tarpeen tullen leivänpaahtimessa. Vaihtelua maissileipään - vaihda täytettä * ½ pkt mozzarella-juustosiivuja (n. 25 g) + 4 aurinkokuivattua tomaattia viipaloituna * kourallinen vihreää pinaattia tai ¼ dl pakastepinaattia + ½ dl fetajuustoa * 1 dl liotettuja suolasieniä * ½ dl kinkkusuikaleita + ½ dl liotettua, kuivattua viikunaa silputtuna.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille