Gluteeniton maissileipäReseptin takana kumppani

Gluteeniton maissileipä

  • yli 60 min

Ainekset

    • 3dlpakastemaissia
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 6dlkiehuvaa vettä
    • 1/2pkthiivaa
    • 4dlgluteenitonta jauhoseosta

Täyte

    • 100gmustaleima emmentalia kuutioina
    • 10cmkesäkurpitsaa kuutioituna
    • 2tlpunaista chilitahnaa

Vuokaan

    • margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa maissit kohmeisena monitoimikoneen kulhoon ja jauha ne. Lisää joukkoon kiehuvan kuuma vesi ja sekoita. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita taikina leikkuuterällä tasaiseksi. Voit sekoittaa taikinan myös suuressa kulhossa puuhaarukalla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä tuorekelmulla peitettynä 20 minuuttia.
  2. Voitele pitkänomainen leipävuoka margariinilla. Pane vuoan pohjalle vielä pitkä suikale leivinpaperia, siten, että paperi riittää reilusti yli vuoan päätyjen. Voit nostaa kypsän leivän helposti vuoasta paperin avulla.
  3. Siirrä puolet taikinasta leipävuokaan. Sekoita keskenään juusto- ja kesäkurpitsakuutiot sekä chilitahna. Jaa juusto-kesäkurpitsaseos vuokaan ja peitä se lopulla taikinalla. Paina haarukka taikinan joukkoon ja nostele sen avulla taikinaa, jotta täyte jakautuu hiukan tasaisemmin leivässä.
  4. Kohota leipää vielä 10 minuuttia ja pane se sitten 250-asteiseen uuniin hiukan keskitason alapuolelle. Suihkauta uuniin vettä ja kypsennä leipää 10 minuuttia. Avaa uuni, jotta kosteus pääsee ulos, alenna lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia. Suihkauta vettä juuri uunista otetulle leivälle, jotta sen pinta lohkeilee.

Tiesitkö että...

Vinkki! Maissileipä sopii hyvin pakastettavaksi. Kun leikkaat leivän jäähtyneenä sahateräisellä veitsellä ohuiksi viipaleiksi, voit sulattaa leipää tarpeen tullen leivänpaahtimessa. Vaihtelua maissileipään - vaihda täytettä * ½ pkt mozzarella-juustosiivuja (n. 25 g) + 4 aurinkokuivattua tomaattia viipaloituna * kourallinen vihreää pinaattia tai ¼ dl pakastepinaattia + ½ dl fetajuustoa * 1 dl liotettuja suolasieniä * ½ dl kinkkusuikaleita + ½ dl liotettua, kuivattua viikunaa silputtuna.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    4,75/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    5,09/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    2,69/kpl5,38/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Mustaleima Emmental
    Mustaleima Emmental
    24,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio Mustaleima™ e700 g
    Valio Mustaleima™ e700 g
    18,10/kpl25,86/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    0,72/kpl2,89/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka margariini 60% 400g
    Pirkka margariini 60% 400g
    0,89/kpl2,23/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Arla ingmariini vähärasvaisempi rasvaseos 60% 600g vähälaktoosinen
    Arla ingmariini vähärasvaisempi rasvaseos 60% 600g vähälaktoosinen
    3,35/kpl5,58/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Keiju alentaja margariini 60% 400g
    Keiju alentaja margariini 60% 400g
    3,89/kpl9,73/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille