Gluteeniton maissileipäReseptin takana kumppani

Gluteeniton maissileipä

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Maissileipä syntyy käden käänteessä.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

annosta
3 dl
 
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
6 dl
 
kiehuvaa vettä
tai
1/2 pkt
 
hiivaa
tai
4 dl
 
tai

Täyte

100 g
 
mustaleima emmentalia kuutioina
tai
10 cm
 
kesäkurpitsaa kuutioituna
tai
2 tl
 
punaista chilitahnaa
tai

Vuokaan

 
margariinia
tai

Valmistus

yli 60 min
Mittaa maissit kohmeisena monitoimikoneen kulhoon ja jauha ne. Lisää joukkoon kiehuvan kuuma vesi ja sekoita. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita taikina leikkuuterällä tasaiseksi. Voit sekoittaa taikinan myös suuressa kulhossa puuhaarukalla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä tuorekelmulla peitettynä 20 minuuttia.
Voitele pitkänomainen leipävuoka margariinilla. Pane vuoan pohjalle vielä pitkä suikale leivinpaperia, siten, että paperi riittää reilusti yli vuoan päätyjen. Voit nostaa kypsän leivän helposti vuoasta paperin avulla.
Siirrä puolet taikinasta leipävuokaan. Sekoita keskenään juusto- ja kesäkurpitsakuutiot sekä chilitahna. Jaa juusto-kesäkurpitsaseos vuokaan ja peitä se lopulla taikinalla. Paina haarukka taikinan joukkoon ja nostele sen avulla taikinaa, jotta täyte jakautuu hiukan tasaisemmin leivässä.
Kohota leipää vielä 10 minuuttia ja pane se sitten 250-asteiseen uuniin hiukan keskitason alapuolelle. Suihkauta uuniin vettä ja kypsennä leipää 10 minuuttia. Avaa uuni, jotta kosteus pääsee ulos, alenna lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia. Suihkauta vettä juuri uunista otetulle leivälle, jotta sen pinta lohkeilee.
Vinkki! Maissileipä sopii hyvin pakastettavaksi. Kun leikkaat leivän jäähtyneenä sahateräisellä veitsellä ohuiksi viipaleiksi, voit sulattaa leipää tarpeen tullen leivänpaahtimessa. Vaihtelua maissileipään - vaihda täytettä * ½ pkt mozzarella-juustosiivuja (n. 25 g) + 4 aurinkokuivattua tomaattia viipaloituna * kourallinen vihreää pinaattia tai ¼ dl pakastepinaattia + ½ dl fetajuustoa * 1 dl liotettuja suolasieniä * ½ dl kinkkusuikaleita + ½ dl liotettua, kuivattua viikunaa silputtuna.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka maissi 200 g pakaste
    Pirkka maissi 200 g pakaste
    0,89/kpl
    4,45/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    4,99/kpl
    4,99/kg

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 5,0 (2 arvostelua)

  • Antsukka
    3 vuotta sitten
    Voisiko pakastemaissin vaihtaa maissijauhoon ja jos, niin määrät?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Antsukka, valitettavasti reseptiä ei ole testattu maissijauhoa käyttämällä. Koska maissinjyvät tuovat tähän maissileipään makua ja mehevyyttä, ei niitä tässä tapauksessa kannata korvata maissijauhoilla.