
Gluteeniton maissileipä
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Maissileipä syntyy käden käänteessä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
annosta
3 dl | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
6 dl | kiehuvaa vettä tai |
1/2 pkt | hiivaa tai |
4 dl | tai |
Täyte | |
---|---|
100 g | mustaleima emmentalia kuutioina tai |
10 cm | kesäkurpitsaa kuutioituna tai |
2 tl | punaista chilitahnaa tai |
Vuokaan | |
margariinia tai |
Valmistus
yli 60 min
Mittaa maissit kohmeisena monitoimikoneen kulhoon ja jauha ne. Lisää joukkoon kiehuvan kuuma vesi ja sekoita. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja gluteeniton jauhoseos. Sekoita taikina leikkuuterällä tasaiseksi. Voit sekoittaa taikinan myös suuressa kulhossa puuhaarukalla. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä tuorekelmulla peitettynä 20 minuuttia.
Voitele pitkänomainen leipävuoka margariinilla. Pane vuoan pohjalle vielä pitkä suikale leivinpaperia, siten, että paperi riittää reilusti yli vuoan päätyjen. Voit nostaa kypsän leivän helposti vuoasta paperin avulla.
Siirrä puolet taikinasta leipävuokaan. Sekoita keskenään juusto- ja kesäkurpitsakuutiot sekä chilitahna. Jaa juusto-kesäkurpitsaseos vuokaan ja peitä se lopulla taikinalla. Paina haarukka taikinan joukkoon ja nostele sen avulla taikinaa, jotta täyte jakautuu hiukan tasaisemmin leivässä.
Kohota leipää vielä 10 minuuttia ja pane se sitten 250-asteiseen uuniin hiukan keskitason alapuolelle. Suihkauta uuniin vettä ja kypsennä leipää 10 minuuttia. Avaa uuni, jotta kosteus pääsee ulos, alenna lämpötilaa 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 30 minuuttia. Suihkauta vettä juuri uunista otetulle leivälle, jotta sen pinta lohkeilee.
Vinkki! Maissileipä sopii hyvin pakastettavaksi. Kun leikkaat leivän jäähtyneenä sahateräisellä veitsellä ohuiksi viipaleiksi, voit sulattaa leipää tarpeen tullen leivänpaahtimessa. Vaihtelua maissileipään - vaihda täytettä * ½ pkt mozzarella-juustosiivuja (n. 25 g) + 4 aurinkokuivattua tomaattia viipaloituna * kourallinen vihreää pinaattia tai ¼ dl pakastepinaattia + ½ dl fetajuustoa * 1 dl liotettuja suolasieniä * ½ dl kinkkusuikaleita + ½ dl liotettua, kuivattua viikunaa silputtuna.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(58 arvostelua)
- yli 60 min1,9(9 arvostelua)
- yli 60 min4,0(32 arvostelua)
- yli 60 min
- 30 - 60 min3,2(12 arvostelua)
- yli 60 min3,8(17 arvostelua)
- yli 60 min
- yli 60 min
Arvostele resepti
ka. 5,0 (2 arvostelua)
- Antsukka3 vuotta sittenVoisiko pakastemaissin vaihtaa maissijauhoon ja jos, niin määrät?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenAntsukka, valitettavasti reseptiä ei ole testattu maissijauhoa käyttämällä. Koska maissinjyvät tuovat tähän maissileipään makua ja mehevyyttä, ei niitä tässä tapauksessa kannata korvata maissijauhoilla.