• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gluteeniton siemenleipä

Gluteeniton siemenleipä on helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan ennen paistamista. Paista pinta ihanan rapeaksi. N. 0,70 €/annos.
Gluteeniton siemenleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta
    • 1dlpellavansiemeniä
    • 4dlkaurahiutaleita (puhdasta kauraa, Semper)
    • 2rklpsylliumia
    • 3/4tlsuolaa
    • 50gvoita
    • 1rklhunajaa
    • 3dlvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja ja vesi. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hetki kunnes seos alkaa paksuuntua. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin tunti.
  2. Levitä taikina pellille suorakaiteen muotoiseksi levyksi (koko 20 x 25 cm)
  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Käännä leipä varovasti ympäri ja jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarkkaile leipää paistamisen loppuvaiheessa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 75g100 g

  • 229 kcal957 kJ
  • Proteiinia6,8 g
  • Hiilihydraatteja13,2 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille35
  • apua kaivataan1.11.2016

    Hei, mitenköhän ohjetta pitäisi muuttaa, kun minun ei tarvitse noudattaa gluteenitonta ruokavaliota enkä yhden ohjeen takia raatsisi lähteä ostelemaan psylliumia. Muuten ohje vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Olisin kiitollinen pikaisesta vastauksestanne.

  • K-Kuluttajapalvelu1.11.2016

    Hei apua kaivataan! Resepti on testattu K-Koekeittiössä ohjeen mukaan. Psylliumia ei kannata jättää pois koska se vaikuttaa rakenteeseen. Tässä on hiukan samankaltainen ohje, jossa ei ole käytetty psylliumia: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-siemennakkari