• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gluteeniton tomaatti-kinkkupiirakka

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin gluteeniton resepti vain noin 0,90 €/annos.
Gluteeniton tomaatti-kinkkupiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

8 annosta

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo. Kuullota purjo aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Suikaloi kinkku ja tomaatit. Sekoita keskenään kerma ja munat.
  2. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunasosejauhe, leivinjauhe, basilika ja timjami. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää nopeasti omenamehu. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Ripottele vuokaan purjot, kinkut ja tomaatit. Kaada päälle munaseos. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 275 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille18
  • Annukka23.4.2017

    Tämä toimi oikein hyvin! Joku kommentoija ihmetteli nesteen määrää, se imeytyy kyllä tuohon perunasoseainekseen. Ei uskoisi gluteenittomaksi, toimii niin hyvin.