Gluteenittomat kalaburgerit
Gluteenittomat kalahampurilaiset maistuvat kaikille. Muhkeat sämpylät täytetään saaristolaiskalapihveillä, raikkaalla kastikkeella, pinaatilla ja tomaatilla.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(450 g)Pirkka gluteenitonta kaurataikinaa (pakaste)
- 2pkt(à 200 g)Pirkka saaristolaiskalapihvejä (pakaste)
Voiteluun
- vettä, maitoa tai kananmunaa
- (seesaminsiemeniä)
Kastike
- n. 50gkurkkua tai omenaa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1-2rklmaitoa
- 2rkltilliä
- 1tlsitruunankuorta raastettuna
- 1tlPirkka Dijon sinappia
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- babypinaattia tai jääsalaattia
- 1tomaatti
Valmistus
yli 60 min- Ota leipätaikina sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana. Leivo taikinasta 4 isoa sämpylää. Kohota sämpylöitä noin 30 minuuttia. Voitele vedellä, maidolla tai munalla. Ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä.
- Nosta jäiset kalapihvit samalle pellille sämpylöiden kanssa. Sämpylöiden paistoaika 225 asteessa on noin 15 minuuttia ja kalapihvien 15-20 minuuttia. Ota sämpylät pois uunista kun ne ovat kypsiä ja jatka kalapihvien paistamista tarpeen mukaan.
- Valmista kastike. Leikkaa kurkku tai omena pieniksi kuutioiksi ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Ohenna kastiketta hieman maidolla. Mausta tillillä, sitruunan raastetulla kuorella, sinapilla ja pippurilla. Halkaise sämpylät hieman haaleina. Täytä hampurilaiset salaatilla, kalapihvillä, kastikkeella ja viipaloidulla tomaatilla.
Tiesitkö että...
Voit paistaa kalapihvit myös pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi