• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gluteenittomat perunaleipäset

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin gluteeniton resepti vain noin 0,10 €/annos.
Gluteenittomat perunaleipäset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

16 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon perunasosejauhe. Anna seoksen jäähtyä ja lisää joukkoon puuhaarukalla sekoittaen öljy, muna ja jauhoseos.
  2. Nosta ruokalusikalla leivinpaperin päälle pellille 16 kekoa ja taputtele ne jauhotetulla kädellä pienehköiksi (halk. n. 9 cm) leipäsiksi.
  3. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Leipäset ovat parhaimmillaan tuoreina. Perunaleipäset voi pakastaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 190 kcal793 kJ
  • Proteiinia2,09 g
  • Hiilihydraatteja22,5 g
  • Rasvaa10,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille20
  • Alergikko8.11.2016

    Hei, mitä voisi laittaa munan tilalle muna-allerginen, vai voiko sen jättää pois?

  • K-Kuluttajapalvelu8.11.2016

    Alergikko, resepti on K-koekeittiöllä testattu kananmunalla. Voit toki kokeilla jättää kananmunan pois, mutta tämä voi vaikuttaa leipästen rakenteeseen ja taikinan käsiteltävyyteen.