Gochujang-wingsit
Gochujang-tahnalla maustetut siivet hurmaavat mausteisuudellaan. Tarjoa lisäkkeenä korealaiset kurkut, jotka leikataan hauskasti spiraalin muotoon. Katso videolta kurkkujen valmistus.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Gochujang-wingsit
- 1ps(700 g)Hook kypsiä Chicken Wingsejä
- 1-2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1tltuoretta inkivääriä raastettuna
- 1/2rklPirkka rypsiöljyä
- 1rklsoijakastiketta
Korealaiset kurkut
- 2(500 g)kurkkua
- 2tlsuolaa
- 1rklsoijakastiketta
- 2tlsokeria
Lisäksi
- seesaminsiemeniä
- kevätsipulia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa kurkut kahteen tai kolmeen osaan. Laita kurkku kahden syömäpuikon väliin ja leikkaa siihen pituussuunnassa ohuita viiltoja. Käännä kurkku ympäri ja leikkaa viiltoja toiselle puolelle noin 45 asteen kulmassa. Tee samoin kaikille kurkkupaloille ja laita ne kulhoon. Hiero kurkkuihin suolaa ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
- Huuhtele kurkut kylmällä vedellä ja kuivaa ne. Mausta kurkut rapealla valkosipulilla, riisiviinietikalla, soijakastikkeella, sokerilla ja seesaminsiemenillä. Anna maustua jääkaapissa 15-30 minuuttia.
- Paista siivet pakkauksen ohjeen mukaan ja tee sillä välin kastike. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä kattilassa öljyssä. Lisää gochujang-tahna, hunaja, riisiviinietikka ja soijakastike. Kiehauta 5-10 minuutin ajan, kunnes kastike hieman paksuuntuu.
- Laita kypsät siivet kulhoon ja kaada joukkoon kastike. Pyörittele siivet tasaisesti kastikkeessa. Koristele siivet seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla. Tarjoa korealaisten kurkkujen kanssa.
Katso video
Kategoriat
Kokeile myös
- 30 - 60 min3,8(6 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(268 arvostelua)
- yli 60 min4,3(63 arvostelua)
Kommentoi
Todella helppo ja sutjakka resepti. Sen verran tuunattiin että ei tehty wingseja vaan käytettiin possua, hyvin toimi. Cochujangiakaan ei ollut mut korvattiin tuoreella chilillä, sekin pelasi. Kurkut on ihan helkkarin hyviä, kannattaa tehä reilusti. Pitkäripaisen setä suositteli pinot noir roseeta, en uskonu että toimii, mut niinpä vain sopi sekin
Gochujangissa on ihana pehmeä tulisuus. Tuli kivasti esiin reseptissä. Kurkkuja en vielä kokeillut.