Gochujang-wingsitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gochujang-wingsit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Gochujang-tahnalla maustetut siivet hurmaavat mausteisuudellaan. Tarjoa lisäkkeenä korealaiset kurkut, jotka leikataan hauskasti spiraalin muotoon. Katso videolta kurkkujen valmistus.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta

Gochujang-wingsit

1 ps (700 g)
 
tai
1-2
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
1 tl
 
tuoretta inkivääriä raastettuna
tai
1/2 rkl
 
tai
3 rkl
 
tai
2 rkl
 
tai
1 rkl
 
tai
1 rkl
 
tai

Korealaiset kurkut

2 (500 g)
 
kurkkua
tai
2 tl
 
tai
2 rkl
 
tai
1 rkl
 
tai
1 rkl
 
tai
2 tl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Lisäksi

 
seesaminsiemeniä
tai
 
kevätsipulia hienonnettuna
tai

Valmistus

30 - 60 min
Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
Leikkaa kurkut kahteen tai kolmeen osaan. Laita kurkku kahden syömäpuikon väliin ja leikkaa siihen pituussuunnassa ohuita viiltoja. Käännä kurkku ympäri ja leikkaa viiltoja toiselle puolelle noin 45 asteen kulmassa. Tee samoin kaikille kurkkupaloille ja laita ne kulhoon. Hiero kurkkuihin suolaa ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Huuhtele kurkut kylmällä vedellä ja kuivaa ne. Mausta kurkut rapealla valkosipulilla, riisiviinietikalla, soijakastikkeella, sokerilla ja seesaminsiemenillä. Anna maustua jääkaapissa 15-30 minuuttia.
Paista siivet pakkauksen ohjeen mukaan ja tee sillä välin kastike. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä kattilassa öljyssä. Lisää gochujang-tahna, hunaja, riisiviinietikka ja soijakastike. Kiehauta 5-10 minuutin ajan, kunnes kastike hieman paksuuntuu.
Laita kypsät siivet kulhoon ja kaada joukkoon kastike. Pyörittele siivet tasaisesti kastikkeessa. Koristele siivet seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla. Tarjoa korealaisten kurkkujen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Hook kypsä paahdettu broilerin siipi 700g
    Hook kypsä paahdettu broilerin siipi 700g
    5,99/kpl
    8,56/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Sempio Gochujang chilitahna 500g
    Sempio Gochujang chilitahna 500g
    6,79/kpl
    13,58/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka riisiviinietikka 100ml
    Pirkka riisiviinietikka 100ml
    2,39/kpl
    23,90/l
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    1,95/kpl
    13,00/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä 115g
    Pirkka Parhaat rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä 115g
    4,29/kpl
    37,30/kg
  • Salliselta Seesaminsiemen 400g
    Salliselta Seesaminsiemen 400g
    2,99/kpl
    7,48/kg

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,6 (33 arvostelua)

  • Jasse V
    9 päivää sitten
    Todella helppo ja sutjakka resepti. Sen verran tuunattiin että ei tehty wingseja vaan käytettiin possua, hyvin toimi. Cochujangiakaan ei ollut mut korvattiin tuoreella chilillä, sekin pelasi. Kurkut on ihan helkkarin hyviä, kannattaa tehä reilusti. Pitkäripaisen setä suositteli pinot noir roseeta, en uskonu että toimii, mut niinpä vain sopi sekin
  • Liisi
    11 päivää sitten
    Gochujangissa on ihana pehmeä tulisuus. Tuli kivasti esiin reseptissä. Kurkkuja en vielä kokeillut.