• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gratinoidut sinisimpukat limettiliemessä

Tuoreiden simpukoiden käsittely on yllättävän helppoa. Simpukat ovat näyttävää tarjottavaa ja myös maistuvat herkulliselta.
Gratinoidut sinisimpukat limettiliemessä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 321 kcal / annos (300g)

Ainekset

6 annosta
    • 1,5kgsinisimpukoita
    • 5dlvettä
    • 3dlkuivaa valkoviiniä
    • 1limetin mehu
    • 2yrttikimppu-fondikuutiota (Maggi)

Gratiiniseos

Valmistus

30 - 60 min
  1. Harjaa simpukat puhtaiksi kylmässä vedessä esimerkiksi juuresharjalla. Kopauta avonaisia simpukoita. Jos jokin niistä ei sulkeudu, heitä se pois. Anna simpukoiden olla puhtaassa kylmässä vedessä keittohetkeen asti.
  2. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Mittaa kattilaan vesi, valkoviini, limetin mehu ja fondikuutiot. Kiehauta. Lisää simpukat ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat. Kaada liemi talteen. Poista avautumattomat simpukat.
  3. Irrota simpukan kuoret toisistaan. Lado lihalliset kuoret laakeaan uunivuokaan tiukasti vierekkäin lihapuoli ylöspäin. Hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna paahtoleipäviipaleet. Sekoita kaikki gratiiniseoksen aineet kulhossa.
  4. Kaada noin 4 dl keitinlientä uunivuokaan. Ripottele simpukoiden pinnalle gratiiniseosta. Kuorruta 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Tarjoa raikkaan vihreän salaatin ja patongin kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 321 kcal1 350 kJ
  • Proteiinia43 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille