• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Gratinoidut uunivihannekset

Resepti: Mari Moilanen
Gratinoidut uunivihannekset
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • porkkanoita
    • parsakaalia
    • kesäkurpitsaa
    • papuja tai sokeriherneen palkoja
    • punasipulia
    • valkosipulinkynttä viipaleina
    • oliiviöljyä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • parmesaania

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhtele vihannekset ja juurekset. Kuori porkkanat ja leikkaa ne paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa samankokoisiksi paloiksi kuin porkkana. Irrota parsakaalista nuppuja, leikkaa isoimmat halki.
  2. Kuori sipuli ja lohko se osiin. Viipaloi valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Levitä kaikki vihannekset ja juurekset leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuroi ainekset. Ripota lopuksi päälle ohut kerros parmesaania.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa vajaan puolen tunnin ajan, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Tarjoa kala- ja liharuokien lisukkeena.

Kommentoi

Arvosana reseptille