Grillattu kana-caesarsalaattiReseptin teki kumppani

Grillattu kana-caesarsalaatti

Rapeat salaatit sopivat loistavasti myös kevyesti grillattaviksi. Viimeistele salaatti caesarkastikkeella, pekonimurulla ja parmesaanilla.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 2sitruunaa
    • 4rklrypsiöljyä
    • 4viipalettamaalaisleipää
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1 1/4dlPirkka Parhaat caesarsalaattikastiketta
    • 2dl(n. 100 g)Pirkka Parhaat parmesaania lastuina
    • ripausmustapippuria

Pestokana

    • 1rs(700 g)Kariniemen Kananpojan minuuttipihvejä, maustamaton
    • 2rklPirkka vihreää pestoa
    • ripaussuolaa

Lisäksi

    • puisia tai metallisia varrastikkuja

Valmistus

alle 30 min
  1. Puolita salaatit pituussuunnassa, jätä salaatin kannat paikoilleen. Huuhtele salaatti ja anna kuivua. Puolita sitruunat.
  2. Grillaa sitruunoita keskilämmöllä, leikkuupinta alaspäin 6-8 minuuttia. Lisää pekoniviipaleet ja grillaa niitä 3 minuuttia/puoli tai kunnes ne ovat rapeita. Nosta pekoni hetkeksi talouspaperin päälle.
  3. Nosta grillin lämpötila maksimiin. Sivele halkaistujen salaattien leikkuupinnoille rypsiöljyä ja grillaa niitä leikkuupinta alaspäin 3 minuuttia tai kunnes leikkuupinnoissa on hyvä väri. Sivele leipien leikkuupinnat oliiviöljyllä ja grillaa nopeasti kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat rapeita.
  4. Sivele pullasudilla caesarkastiketta salaatin väleihin ja leikkuupinnan päälle. Hienonna pekoni. Lisää pekoni ja parmesaanilastut tasaisesti salaattien päälle. Mausta mustapippurilla. Tarjoa grillatun maalaisleivän ja sitruunan kanssa.
  5. Levitä pesto fileiden toiselle puolelle. Rullaa fileet niin, että niiden ohuimmat päät jäävät rullien sisään. Sulje rullat varrastikuilla ja mausta pintasuolalla. Joskäytät puutikkuja, liota niitä ennakkoon vedessä.
  6. Grillaa rullia keskilämmöllä kolmelta sivulta, 3 minuuttia/sivu.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua