Grillisliderit eli minihampurilaisetReseptin teki kumppani

Grillisliderit eli minihampurilaiset

Resepti: Mari Moilanen

  • 30 - 60 min

Ainekset

Pihvit

    • 400gnaudan jauhelihaa
    • 1kananmuna
    • 1valkosipulin kynsi
    • 2rklkuivattua sipulia
    • 2tlDijon sinappia
    • n. 1/2dlvettä
    • 3/4dlkorppujauhoja
    • suolaa
    • mustapippuria

Sämpylät

    • 1dlmaitoa
    • 1rklkuivahiivaa
    • tai
    • 1/4pkttuoretta hiivaa
    • 1/2tlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1muna
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2dltäysjyvävehnäjauhoja
    • 1/4dloliiviöljyä

Marinoitu punasipuli

    • punasipuli
    • omenaviinietikkaa
    • ruokosokeria

Täytteeksi

    • Dijon sinapilla maustettua majoneesia
    • marinoituja punasipuleita
    • cheddarjuustoa
    • rucolaa tai versoja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin tai jo edellisenä päivänä marinoitu punasipuli siivuttamalla sipulit aivan ohuiksi siivuiksi mandoliiniraastimella.
  2. Kuumenna saman verran omenaviinietikkaa ja sokeria. Näitä tarvitset sen verran, että purkki, mihin punasipulisiivut laitat, täyttyy.
  3. Anna etikka-sokeriseoksen kiehahtaa ja sekoita niin, että sokeri sulaa. Laita punasipulit hyvin puhdistettuun lasipurkkiin ja kaada kuuma etikkaliemi sipulien päälle. Säilytä viileässä.
  4. Valmista sämpylät. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää sokeri ja suola ja anna seoksen kuplia noin viiden minuutin ajan.
  5. Lisää kananmuna, sekoita hyvin. Lisää jauhot erissä, lisää viimeiseksi oliiviöljy. Vaivaa taikinaa noin 10 minuutin ajan ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 12 pientä sämpylää. Paista pienet sämpylät kullanruskeiksi 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuutin ajan
  6. Valmista pihvit sekoittamalla kaikki muut ainekset jauhelihan joukkoon. Anna taikinan vetäytyä hetki ja leivo siitä 12 pientä pihviä.
  7. Valmista sinappimajoneesi sekoittamalla noin desilitraan valmista majoneesia kaksi teelusikallista Dijon-sinappia.
  8. Halkaise sämpylä ja täytä se pihvillä, cheddarjuustolla, sinappimajoneesilla, marinoidulla punasipulilla sekä rucolan lehdillä tai versoilla.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille