Halloween-kakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Musta pokekakku eli poke cake sopii niin halloweeniin kuin muihinkin juhliin. Pokekakussa täyte valutetaan kakkupohjaan tökittyihin reikiin.
Ainekset
12 annosta
Kakkupohja | |
---|---|
5 1/2 dl | tai |
4 tl | tai |
4 dl | sokeria tai |
4 tl | tai |
200 g | tai |
2 1/2 dl | maitoa tai |
6 | kananmunan valkuaista tai |
2 tl | vaniljauutetta (Törsleffs) tai |
Täyte | |
2 | liivatelehteä tai |
100 g | mansikkapyreetä (esim. Pakkasmarja) tai |
1 | kananmuna tai |
1/2 dl | sokeria tai |
100 g | tai |
1 tl | tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1–2 rkl | Dr. Oetker punaista elintarvikeväriä tai |
1 dl | tai |
Kuorrutus | |
50 g | tai |
1 dl | tomusokeria tai |
50 g | tai |
1/2 dl | tai |
1–2 rkl | Dr. Oetker sinistä elintarvikeväriä tai |
1–2 rkl | Dr. Oetker mustaa elintarvikeväriä tai |
Marengit | |
2 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
Dr. Oetker mustaa elintarvikeväriä tai | |
Koristeluun | |
Dr. Oetker black & gold -koristerakeita tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita kuivat aineet yleiskoneessa. Lisää joukkoon pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sekoita huolella. Sekoita toisessa kulhossa huoneenlämpöiset maito ja valkuaiset sekä vaniljauute. Lisää jauhoseoksen joukkoon. Sekoita hiljaisella vauhdilla muutaman minuutin ajan niin, että takina on tasaista. Asettele irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperia ja kaada massa vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
Tee jäähtyneeseen kakkupohjaan muotilla parikymmentä noin sentin levyistä reikää. Voit käyttää esimerkiksi omenan siemenkodan poistajaa. Älä paina reikää kuitenkaan pohjaan asti. Yritä saada reiät mahdollisimman tyhjiksi muruista.
Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ja lämmitä mansikkapyree ja lisää liivatteet siihen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, mansikkapyree, sitruunanmehu sekä punaista elintarvikeväriä. Väriä saa laittaa reilusti, jotta väristä tulee punainen. Sekoita hyvin. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
Laita kakku takaisin vuokaan. Kaada täyte kakun päälle niin että reiät täyttyvät. Kakun päälle saa jäädä hieman täytettä. Laita kakku hyytymään pakkaseen muutamaksi tunniksi.
Valmista marengit. Lisää valkuaiset ja sokeri kattilaan ja lämmitä varovasti vesihauteessa sen verran, että sokeri sulaa (eli noin 60 astetta). Varo ettei joukkoon mene vettä, sillä silloin marenki ei onnistu. Vatkaa marenki tiukaksi vaahdoksi. Levitä pursotinpussin reunoille mustaa väriä viivoina. Pasta- tai geelivärillä saat tarkat viivat, nestemäisellä marmorisemmat kuviot. Lisää marenki pussiin ja pursota pieniä marenkeja. Paista marengit 120 asteessa puoli tuntia. Jäähdytä.
Valmista kuorrute. Sulata voi ja suklaa ja sekoita kuuma seos siivilöidyn tomusokerin ja kaakaon kanssa. Lisää aluksi reilusti sinistä väriainetta, joka leikkaa suklaan punaisuutta. Värjää sitten kuorrute mustalla elintarvikevärillä. Levitä lämmin kuorrute nopeasti päältä jäätyneen kakun päälle
Koristele kakku marengeilla ja halutessasi koristerakeilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(45 arviota)
- yli 60 min4,0(131 arviota)
- yli 60 min4,0(58 arviota)
- 30 - 60 min4,7(174 arviota)
- 30 - 60 min4,1(39 arviota)
- yli 60 min4,0(157 arviota)
- yli 60 min4,0(73 arviota)
- 30 - 60 min3,9(262 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (50 arviota)
- Tinsku4 vuotta sittenNiin ja ohjeessa lukee "päältä jäätyneen kakun" mutta itsellä ehti jo koko kakku jäätyä, pitääkö vaan sulattaa huoneenlämmössä?
- Tinsku4 vuotta sittenVoiko ylijäänyttä kakkua säilyttää jääkaapissa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTinsku, ylijäänyttä kakkua voi säilyttää jääkaapissa.
- Leipuri Hiiva joka tekee kakkuja4 vuotta sittenHei, kuinka korkea irtopohjavuoan pitää olla? Riittääkö n. 5cm?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLeipuri Hiiva, kakun tekemiseen sopii tavallisen korkuinen, halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoka.
- Marja-Liisa5 vuotta sittenHaluaisin sinisen kuorrutteen kakun päälle. Miten sen saisi onnistumaan?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMarja-Liisa, tätä kakkua ei ole testattu muilla kuorrutteilla. Suklaan tumman värin vuoksi kuorreesta on hankala saada puhtaan sinistä. Jos päätät valmistaa esimerkiksi kermakakun, voi kermavaahtoa värjätä elintarvikevärillä.
- Mamma5 vuotta sittenOlisiko valkuaiset, maito ja vaniljauute pitänyt "vatkata" kuohkeaksi? Nyt vain sekoitin, kuten ohjeessa lukee. Kakusta tuli huomattavasti matalampi kuin kuvassa.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMamma, valkuaiset, maito ja vaniljauute on tarkoitus vain sekoittaa. Harmillista, että kakustasi tuli matalampi kuin kuvassa. Ohje on testattu 24 cm vuokaan.
- Juha Sallila5 vuotta sittenEn oo kummitusta ei! :)
- Ebba5 vuotta sittenTäytettä tuli ihan liikaa vai oliko tarkoitus tehdä kaksikakkua
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEbba, tarkoitus on tehdä yksi kakku ja täytteen määrä on arvioitu siihen. Harmillista, että täytettä oli sinun kakkuusi liikaa.
- Kekrit kunniaan5 vuotta sittenSiis "täyte" valuu koloihin? Ohjeestakin saa jo kuvan että pyree täyte on aika tuhtia, täytyykö kolot kuitenkin täyttää erikseen? Ja kakkukuvassa ei nyt näytä pyree täytettä päällä olevan...tai siis välissä. Pelkkä kuorrute. Mahtavan näköinen ja olisi kiva kyllä kokeilla!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKekrit kunniaan, täytettä kannattaa kaataa erityisesti kolojen kohdalle, jotta saat kolot täytettyä. Kun kolot on täytetty, ei tosiaan haittaa vaikka täytettä jäisi myös kakun pinnalle.
- Keltsi pum5 vuotta sittenOi oi oi, nami
- papansuklaapatukka5 vuotta sittenNäyttä palaneelta