Halloween-kakkuReseptin takana kumppani

Halloween-kakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Musta pokekakku eli poke cake sopii niin halloweeniin kuin muihinkin juhliin. Pokekakussa täyte valutetaan kakkupohjaan tökittyihin reikiin.

    Ainekset

    12 annosta

    Kakkupohja

    5 1/2 dl
     
    tai
    4 tl
     
    tai
    4 dl
     
    sokeria
    tai
    4 tl
     
    tai
    200 g
     
    tai
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    6
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    2 tl
     
    vaniljauutetta (Törsleffs)
    tai

    Täyte

    2
     
    liivatelehteä
    tai
    100 g
     
    mansikkapyreetä (esim. Pakkasmarja)
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    100 g
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1–2 rkl
     
    Dr. Oetker punaista elintarvikeväriä
    tai
    1 dl
     
    tai

    Kuorrutus

    50 g
     
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    50 g
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1–2 rkl
     
    Dr. Oetker sinistä elintarvikeväriä
    tai
    1–2 rkl
     
    Dr. Oetker mustaa elintarvikeväriä
    tai

    Marengit

    2
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
     
    Dr. Oetker mustaa elintarvikeväriä
    tai

    Koristeluun

     
    Dr. Oetker black & gold -koristerakeita
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Sekoita kuivat aineet yleiskoneessa. Lisää joukkoon pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sekoita huolella. Sekoita toisessa kulhossa huoneenlämpöiset maito ja valkuaiset sekä vaniljauute. Lisää jauhoseoksen joukkoon. Sekoita hiljaisella vauhdilla muutaman minuutin ajan niin, että takina on tasaista. Asettele irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperia ja kaada massa vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
    Tee jäähtyneeseen kakkupohjaan muotilla parikymmentä noin sentin levyistä reikää. Voit käyttää esimerkiksi omenan siemenkodan poistajaa. Älä paina reikää kuitenkaan pohjaan asti. Yritä saada reiät mahdollisimman tyhjiksi muruista.
    Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ja lämmitä mansikkapyree ja lisää liivatteet siihen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, mansikkapyree, sitruunanmehu sekä punaista elintarvikeväriä. Väriä saa laittaa reilusti, jotta väristä tulee punainen. Sekoita hyvin. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
    Laita kakku takaisin vuokaan. Kaada täyte kakun päälle niin että reiät täyttyvät. Kakun päälle saa jäädä hieman täytettä. Laita kakku hyytymään pakkaseen muutamaksi tunniksi.
    Valmista marengit. Lisää valkuaiset ja sokeri kattilaan ja lämmitä varovasti vesihauteessa sen verran, että sokeri sulaa (eli noin 60 astetta). Varo ettei joukkoon mene vettä, sillä silloin marenki ei onnistu. Vatkaa marenki tiukaksi vaahdoksi. Levitä pursotinpussin reunoille mustaa väriä viivoina. Pasta- tai geelivärillä saat tarkat viivat, nestemäisellä marmorisemmat kuviot. Lisää marenki pussiin ja pursota pieniä marenkeja. Paista marengit 120 asteessa puoli tuntia. Jäähdytä.
    Valmista kuorrute. Sulata voi ja suklaa ja sekoita kuuma seos siivilöidyn tomusokerin ja kaakaon kanssa. Lisää aluksi reilusti sinistä väriainetta, joka leikkaa suklaan punaisuutta. Värjää sitten kuorrute mustalla elintarvikevärillä. Levitä lämmin kuorrute nopeasti päältä jäätyneen kakun päälle
    Koristele kakku marengeilla ja halutessasi koristerakeilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      1,75/kpl
      0,88/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Pirkka vaniljasokeri 100g
      2,59/kpl
      25,90/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      2,19/kpl
      12,17/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      1,29/kpl
      6,45/l
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan tumma suklaa 72% 80g
      Pirkka Luomu Reilun kaupan tumma suklaa 72% 80g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -7 %
      3,502 kpl
      1,89/kpl
      23,63/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,25/kpl
      3,88/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,59/kpl
      9,94/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -8 %
      2,302 kpl
      1,25/kpl
      73,53/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Meira liivatelehti 20g pussi
      1,35/kpl
      67,50/kg
    • Sitruuna kg
      Sitruuna kg
      0,57/kpl
      2,99/kg
    • Pirkka sitruuna luomu
      Pirkka sitruuna luomu
      0,73/kpl
      4,29/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Dansukker Tomusokeri 500g
      1,59/kpl
      3,18/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      2,89/kpl
      5,78/kg
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      2,39/kpl
      11,95/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      2,29/kpl
      26,94/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      2,49/kpl
      15,56/kg
    • Dr. Oetker Musta elintarvikeväri 30ml
      Dr. Oetker Musta elintarvikeväri 30ml
      2,95/kpl
      98,33/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      0,99/kpl
      0,99/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Pirkka kevytmaito 5dl
      0,75/kpl
      1,50/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      1,79/kpl
      1,19/l
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan tumma suklaa 55% 80g
      Pirkka Luomu Reilun kaupan tumma suklaa 55% 80g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -7 %
      3,502 kpl
      1,89/kpl
      23,63/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Pirkka suomalainen voi 400g
      4,65/kpl
      11,63/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      4,35/kpl
      10,87/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      2,29/kpl
      18,32/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (50 arviota)

    • Tinsku
      4 vuotta sitten
      Niin ja ohjeessa lukee "päältä jäätyneen kakun" mutta itsellä ehti jo koko kakku jäätyä, pitääkö vaan sulattaa huoneenlämmössä?
    • Tinsku
      4 vuotta sitten
      Voiko ylijäänyttä kakkua säilyttää jääkaapissa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Tinsku, ylijäänyttä kakkua voi säilyttää jääkaapissa.
    • Leipuri Hiiva joka tekee kakkuja
      4 vuotta sitten
      Hei, kuinka korkea irtopohjavuoan pitää olla? Riittääkö n. 5cm?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Leipuri Hiiva, kakun tekemiseen sopii tavallisen korkuinen, halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoka.
    • Marja-Liisa
      5 vuotta sitten
      Haluaisin sinisen kuorrutteen kakun päälle. Miten sen saisi onnistumaan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Marja-Liisa, tätä kakkua ei ole testattu muilla kuorrutteilla. Suklaan tumman värin vuoksi kuorreesta on hankala saada puhtaan sinistä. Jos päätät valmistaa esimerkiksi kermakakun, voi kermavaahtoa värjätä elintarvikevärillä.
    • Mamma
      5 vuotta sitten
      Olisiko valkuaiset, maito ja vaniljauute pitänyt "vatkata" kuohkeaksi? Nyt vain sekoitin, kuten ohjeessa lukee. Kakusta tuli huomattavasti matalampi kuin kuvassa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Mamma, valkuaiset, maito ja vaniljauute on tarkoitus vain sekoittaa. Harmillista, että kakustasi tuli matalampi kuin kuvassa. Ohje on testattu 24 cm vuokaan.
    • Juha Sallila
      5 vuotta sitten
      En oo kummitusta ei! :)
    • Ebba
      5 vuotta sitten
      Täytettä tuli ihan liikaa vai oliko tarkoitus tehdä kaksikakkua
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Ebba, tarkoitus on tehdä yksi kakku ja täytteen määrä on arvioitu siihen. Harmillista, että täytettä oli sinun kakkuusi liikaa.
    • Kekrit kunniaan
      5 vuotta sitten
      Siis "täyte" valuu koloihin? Ohjeestakin saa jo kuvan että pyree täyte on aika tuhtia, täytyykö kolot kuitenkin täyttää erikseen? Ja kakkukuvassa ei nyt näytä pyree täytettä päällä olevan...tai siis välissä. Pelkkä kuorrute. Mahtavan näköinen ja olisi kiva kyllä kokeilla!
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Kekrit kunniaan, täytettä kannattaa kaataa erityisesti kolojen kohdalle, jotta saat kolot täytettyä. Kun kolot on täytetty, ei tosiaan haittaa vaikka täytettä jäisi myös kakun pinnalle.
    • Keltsi pum
      5 vuotta sitten
      Oi oi oi, nami
    • papansuklaapatukka
      5 vuotta sitten
      Näyttä palaneelta