• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Halloween-kakkuReseptin teki kumppani

Halloween-kakku

Musta pokekakku eli poke cake sopii niin halloweeniin kuin muihinkin juhliin. Pokekakussa täyte valutetaan kakkupohjaan tökittyihin reikiin.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Kakkupohja

Täyte

Kuorrutus

Marengit

    • 2kananmunan valkuaista
    • 2dlsokeria
    • Dr. Oetker mustaa elintarvikeväriä

Koristeluun

    • Dr. Oetker black & gold -koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuivat aineet yleiskoneessa. Lisää joukkoon pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sekoita huolella. Sekoita toisessa kulhossa huoneenlämpöiset maito ja valkuaiset sekä vaniljauute. Lisää jauhoseoksen joukkoon. Sekoita hiljaisella vauhdilla muutaman minuutin ajan niin, että takina on tasaista. Asettele irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperia ja kaada massa vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
  2. Tee jäähtyneeseen kakkupohjaan muotilla parikymmentä noin sentin levyistä reikää. Voit käyttää esimerkiksi omenan siemenkodan poistajaa. Älä paina reikää kuitenkaan pohjaan asti. Yritä saada reiät mahdollisimman tyhjiksi muruista.
  3. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ja lämmitä mansikkapyree ja lisää liivatteet siihen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, mansikkapyree, sitruunanmehu sekä punaista elintarvikeväriä. Väriä saa laittaa reilusti, jotta väristä tulee punainen. Sekoita hyvin. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
  4. Laita kakku takaisin vuokaan. Kaada täyte kakun päälle niin että reiät täyttyvät. Kakun päälle saa jäädä hieman täytettä. Laita kakku hyytymään pakkaseen muutamaksi tunniksi.
  5. Valmista marengit. Lisää valkuaiset ja sokeri kattilaan ja lämmitä varovasti vesihauteessa sen verran, että sokeri sulaa (eli noin 60 astetta). Varo ettei joukkoon mene vettä, sillä silloin marenki ei onnistu. Vatkaa marenki tiukaksi vaahdoksi. Levitä pursotinpussin reunoille mustaa väriä viivoina. Pasta- tai geelivärillä saat tarkat viivat, nestemäisellä marmorisemmat kuviot. Lisää marenki pussiin ja pursota pieniä marenkeja. Paista marengit 120 asteessa puoli tuntia. Jäähdytä.
  6. Valmista kuorrute. Sulata voi ja suklaa ja sekoita kuuma seos siivilöidyn tomusokerin ja kaakaon kanssa. Lisää aluksi reilusti sinistä väriainetta, joka leikkaa suklaan punaisuutta. Värjää sitten kuorrute mustalla elintarvikevärillä. Levitä lämmin kuorrute nopeasti päältä jäätyneen kakun päälle
  7. Koristele kakku marengeilla ja halutessasi koristerakeilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua
  • Marja-Liisa28.11.2017

    Haluaisin sinisen kuorrutteen kakun päälle. Miten sen saisi onnistumaan?

  • K-Kuluttajapalvelu28.11.2017

    Marja-Liisa, tätä kakkua ei ole testattu muilla kuorrutteilla. Suklaan tumman värin vuoksi kuorreesta on hankala saada puhtaan sinistä. Jos päätät valmistaa esimerkiksi kermakakun, voi kermavaahtoa värjätä elintarvikevärillä.

  • Mamma29.10.2017

    Olisiko valkuaiset, maito ja vaniljauute pitänyt "vatkata" kuohkeaksi? Nyt vain sekoitin, kuten ohjeessa lukee. Kakusta tuli huomattavasti matalampi kuin kuvassa.

  • K-Kuluttajapalvelu29.10.2017

    Mamma, valkuaiset, maito ja vaniljauute on tarkoitus vain sekoittaa. Harmillista, että kakustasi tuli matalampi kuin kuvassa. Ohje on testattu 24 cm vuokaan.

  • Juha Sallila28.10.2017

    En oo kummitusta ei! :)

  • Ebba27.10.2017

    Täytettä tuli ihan liikaa vai oliko tarkoitus tehdä kaksikakkua

  • K-Kuluttajapalvelu27.10.2017

    Ebba, tarkoitus on tehdä yksi kakku ja täytteen määrä on arvioitu siihen. Harmillista, että täytettä oli sinun kakkuusi liikaa.

  • Kekrit kunniaan26.10.2017

    Siis "täyte" valuu koloihin? Ohjeestakin saa jo kuvan että pyree täyte on aika tuhtia, täytyykö kolot kuitenkin täyttää erikseen? Ja kakkukuvassa ei nyt näytä pyree täytettä päällä olevan...tai siis välissä. Pelkkä kuorrute. Mahtavan näköinen ja olisi kiva kyllä kokeilla!

  • K-Kuluttajapalvelu26.10.2017

    Kekrit kunniaan, täytettä kannattaa kaataa erityisesti kolojen kohdalle, jotta saat kolot täytettyä. Kun kolot on täytetty, ei tosiaan haittaa vaikka täytettä jäisi myös kakun pinnalle.

  • Keltsi pum17.10.2017

    Oi oi oi, nami

  • papansuklaapatukka9.10.2017

    Näyttä palaneelta