Halloween suklaakakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Marenkeja, lakua ja suklaata – tästä ei Halloween kakku parane. Lakritsikreemillä täytetty luukakku sopii niin lapsille kuin aikuisille.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
Marenki | |
---|---|
3 | kananmunan valkuaista tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1/2 tl | valkoviinietikkaa tai |
Pohja | |
4 | kananmunaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 dl | muscovadosokeria tai |
200 g | voita tai |
1 levy (200 g) | tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Vuoan jauhotukseen | |
2 rkl | voita tai |
1/2 dl | korppujauhoja tai |
Lakritsikreemi | |
340 g | voita tai |
7 1/2 dl | tomusokeria tai |
2 dl | tai |
Lisäksi | |
1 dl | tai |
1/2 dl | vettä tai |
mustia nonparelleja tai |
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan edelleen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon myös valkoviinietikkaa. Siirrä marenki pursotuspussiin ja pursota luita leivinpaperille pellille. Paista 125 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä.
Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen varovasti sekoittaen jauho-leivinjauheseosta sekä sulatetun voin ja suklaan seosta. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (Ø 22 cm).
Paista 175-asteisessa uunissa hieman alatasoa ylempänä 50–60 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Peitä kakkupohja foliolla paiston loppuvaiheessa, jos se tummuu liikaa. Anna vuoan jäähtyä ja kumoa kakku.
Halkaise täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Sekoita appelsiinimarmeladi ja vesi keskenään ja kostuta seoksella kakkupohjat. Anna voin pehmentyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri vähän kerrallaan. Lisää lakritsikastike ja vatkaa sekaisin.
Täytä kakku kreemillä ja levitä loput kakun päälle ja reunoille. Koristele halutessasi kakkua vielä lakritsikastikkeella ja mustilla nonparelleilla.
Koristele kakku marenkiluilla juuri ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(388 arviota)
- 30 - 60 min4,0(503 arviota)
- yli 60 min3,8(22 arviota)
- yli 60 min4,0(42 arviota)
- 30 - 60 min3,9(14 arviota)
- yli 60 min4,2(104 arviota)
- yli 60 min3,8(76 arviota)
- yli 60 min4,6(136 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (57 arviota)