• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hapanimelää kuhaa ja sipulinen pilahviriisi

Kalarullat kypsyvät uunissa hapanimelän tomaattikastikkeen alla. Tarjoa kuha pilahviriisin kanssa.
Hapanimelää kuhaa ja sipulinen pilahviriisi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 445 kcal / annos (380g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gkuha- tai kampelafileitä
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2nippuatilliä hienonnettuna

Kastike

    • 1tlk(350 g)tomaatti-basilikapastakastiketta
    • 1/2dlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1/2tlinkivääriä
    • 1/2-1tlchilijauhetta

Sipulinen pilahviriisi

    • 1 1/2dlpitkäjyväistä riisiä
    • 1sipuli
    • 1purjo
    • 2rklöljyä
    • 4dlvettä
    • 2rklkalafondia
    • ripausmustapippuria tai chilijauhetta

Koristeeksi

    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Levitä kuhafileet työlaudalle ja leikkaa keskeltä pitkittäin kahtia. Mausta fileet sitruunanmehulla, suolalla, pippurilla ja hienonnetulla tillillä. Kääri fileet rullalle ja nosta rullat pystyasennossa voideltuun uunivuokaan.
  2. Mausta tomaattikastike hunajalla, sitruunanmehulla, inkiväärillä ja chilillä maun mukaan. Kaada kastike kalarullien päälle. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kalarullien koosta riippuen.
  3. Pilahviriisiä varten kuori ja hienonna sipuli. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Kiehauta sipulit paistokasarissa öljyssä. Sekoita joukkoon riisi ja anna kiehua kunnes riisi tulee läpikuultavaksi. Kaada päälle vesi ja lisää kalafondi. Mausta pippurilla tai chilillä. Hauduta pilahviriisiä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku.
  4. Lusikoi riisi pyöreälle tai soikealle tarjoiluvadille renkaaksi ja nosta keskelle kalarullat kastikkeineen. Koristele tuoreilla tillinoksilla. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia ja patonkia.

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 445 kcal1 860 kJ
  • Proteiinia34,6 g
  • Hiilihydraatteja42,6 g
  • Rasvaa13,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3