Härkäpapupyörykkäsalaatti
Helppo, lämmin salaatti syntyy paahdetusta kurpitsasta ja valmiista härkäpapupyöryköistä. Ruokaisa salaatti on myös vegaaninen. Noin 4,05€/annos.
- 3 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
3 annosta
- 1(500 g)myskikurpitsa
- 1/2rklöljyä
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 1pkt(200 g)Pirkka härkäpapupyöryköitä
- 1/2rkloliiviöljyä
- 1/2rklsitruunanmehua
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
- 1/2-1rs(á 250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
Harissakastike
- 1prk(200 g)kaurapohjaista crème fraîchea (esim. Oatly)
- 2tlharissatahnaa (Al'Fez)
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet ja rihmat pois lusikalla. Viipaloi kurpitsa ja pyörittele viipaleet öljyssä ja mausteissa.
- Levitä viipaleet leivinpaperin päälle pellille. Paahda kurpitsoja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. (Nosta loppuvaiheessa ylätasolle, jos haluat kurpitsoihin hieman paistoväriä). Lisää härkäpapupyörykät pellille. Jatka paistamista uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.
- Sekoita öljy ja sitruunanmehu keskenään. Sekoita öljyseos babypinaatin joukkoon ja levitä salaatti tarjoilulautaselle. Nosta päälle kurpitsaviipaleet, härkäpapupyörykät sekä halkaistut miniluumutomaatit. Levitä pinnalle pähkinäsekoitus.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kastike salaatin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi