• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
HärkäpapupyörykkäsalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Härkäpapupyörykkäsalaatti

Helppo, lämmin salaatti syntyy paahdetusta kurpitsasta ja valmiista härkäpapupyöryköistä. Ruokaisa salaatti on myös vegaaninen. Noin 4,05€/annos.

  • 3 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

3 annosta

Harissakastike

    • 1prk(200 g)kaurapohjaista crème fraîchea (esim. Oatly)
    • 2tlharissatahnaa (Al'Fez)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja halkaise kurpitsa. Kaavi siemenet ja rihmat pois lusikalla. Viipaloi kurpitsa ja pyörittele viipaleet öljyssä ja mausteissa.
  2. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle pellille. Paahda kurpitsoja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. (Nosta loppuvaiheessa ylätasolle, jos haluat kurpitsoihin hieman paistoväriä). Lisää härkäpapupyörykät pellille. Jatka paistamista uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita öljy ja sitruunanmehu keskenään. Sekoita öljyseos babypinaatin joukkoon ja levitä salaatti tarjoilulautaselle. Nosta päälle kurpitsaviipaleet, härkäpapupyörykät sekä halkaistut miniluumutomaatit. Levitä pinnalle pähkinäsekoitus.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kastike salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua