Havaijilainen unelmaReseptin teki kumppani

Havaijilainen unelma

Resepti: Midi Vuorela

  • 2 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

2 annosta
    • 1/2ananas (tuore)
    • 2rklgalliano-likööriä
    • 1kananmunan valkuainen
    • pieni ripaus suolaa
    • 2rklsokeria
    • 3mureaa pikkuleipää
    • 2 1/2dljäätelöä (toblerone, suklaa tai vanilja)
    • 1rklkookoshiutaleita
    • 6punaista kirsikkaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa ananaksen hedelmäliha irti kuoresta. Poista puumainen keskiosa, kuutioi mehevä hedelmäliha ja kaada halutessasi likööri hedelmäkuutioiden päälle.
  3. Vatkaa valkuainen ja pieni suolaripaus kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto näyttää kiiltävältä.
  4. Pane pikkuleivät koverrettuun ananaksen kuoreen. Kuutioi pakastinkylmä jäätelö ja pane jäätelökuutiot ananaspalojen kanssa kerroksittain pikkuleipien päälle.
  5. Levitä valkuaisvaahto pehmeiksi aalloiksi päälle, ripottele kookoshiutaleet pinnalle ja paina kirsikat vaahtoon.
  6. Laita ananas ruskistumaan marenkipinnaltaan kauniin väriseksi uunissa. Marenki ottaa värin nopeasti, valvo ruskistumista koko ajan.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille