• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hedelmäinen kalkkunasalaatti

Hedelmäinen kalkkunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 93,9 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1rs(525 g)marinoituja kalkkunan fileitä
    • 4dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1tlk(820 g)K-Menu persikanpuolikkaita sokeriliemessä
    • 200gtummia, siemenettömiä viinirypäleitä
    • 1vihreä paprika
    • 1iso omena
    • 1-2rklsitruunanmehua

Kastike

Lisäksi

    • 1ruukkujääsalaattia

Koristeluun

    • persikanpuolikkaita lohkoina
    • kookoshiutaleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, valuta ja anna jäähtyä.
  2. Ruskista kalkkunafileet ensin öljytilkassa pannussa ja kypsennä sen jälkeen uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Lohko valutetut persikat. Jätä 4-5 puolikasta salaattivadin koristeluun. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika kuutioiksi. Kuutioi kuorittu omena ja kaada joukkoon sitruunanmehu.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike jäähtyneen riisin joukkoon.
  5. Lisää huuhdotut viinirypäleet, paprika- ja omenakuutiot sekä persikkalohkot. Anna makujen tasaantua jääkaapissa hetken aikaa.
  6. Levitä huuhdotut salaatinlehdet laakealle vadille ja kaada riisisalaatti salaatinlehtien päälle keoksi. Viipaloi kalkkunan fileet ja lado salaatin päälle. Koristele persikkalohkoilla ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

Ravintosisältö per 100 g

  • 93,9 kcal393 kJ
  • Proteiinia4,38 g
  • Hiilihydraatteja10,4 g
  • Rasvaa4,01 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille