Hedelmäinen kalkkunasalaatti
Helppo ja herkullinen kalkkunasalaatti saa makeutta hedelmistä.
6 annostayli 60 min93,9 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 1rs(525 g)marinoituja kalkkunan fileitä
- 1 1/2dlPirkka pitkäjyväistä riisiä
- 4dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- 1tlk(820 g)K-Menu persikanpuolikkaita sokeriliemessä
- 200gtummia, siemenettömiä viinirypäleitä
- 1vihreä paprika
- 1iso omena
- 1-2rklsitruunanmehua
Kastike
- 1tlk(200 g)Pirkka Kevyt kermaviiliä
- 1/2dlPirkka mangochutneya
- 1tlcurrya
Lisäksi
- 1ruukkujääsalaattia
Koristeluun
- persikanpuolikkaita lohkoina
- kookoshiutaleita
Valmistus
yli 60 min- Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, valuta ja anna jäähtyä.
- Ruskista kalkkunafileet ensin öljytilkassa pannussa ja kypsennä sen jälkeen uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Lohko valutetut persikat. Jätä 4-5 puolikasta salaattivadin koristeluun. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika kuutioiksi. Kuutioi kuorittu omena ja kaada joukkoon sitruunanmehu.
- Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike jäähtyneen riisin joukkoon.
- Lisää huuhdotut viinirypäleet, paprika- ja omenakuutiot sekä persikkalohkot. Anna makujen tasaantua jääkaapissa hetken aikaa.
- Levitä huuhdotut salaatinlehdet laakealle vadille ja kaada riisisalaatti salaatinlehtien päälle keoksi. Viipaloi kalkkunan fileet ja lado salaatin päälle. Koristele persikkalohkoilla ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 93,9 kcal393 kJ
- Proteiinia 4,38 g
- Hiilihydraatteja10,4 g
- Rasvaa4,01 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi