• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hedelmäiset appelsiini- tai vaniljakierrepullat

Helppo täyte kierrepulliin syntyy maustetusta tuorejuustosta. Hedelmäiset appelsiini- tai vaniljakierrepullat maistuvat parhaalta vasta leivottuna.
Hedelmäiset appelsiini- tai vaniljakierrepullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 annosta
  • yli 60 min
  • 160 kcal / annos (60g)

Ainekset

40 annosta
    • 1/2litranpullataikina vehnäjauhopussin (2 kg) mukaan

Pullien täyte

Voiteluun

    • kananmunaa

Koristeluun

    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pullataikina pussin ohjeen mukaan. Puolita kohonnut taikina, taikina on helpompi kaulita kahdessa erässä. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 50 cm x 20 cm:n kokoiseksi levyksi.
  2. Voitele levy yhdellä rasiallisella tuorejuustoa. Silppua kirsikat ja ripottele niistä puolet tasaisesti tuorejuuston päälle. Ripottele pinnalle myös puolet sukaateista ja rusinoista.
  3. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla 2,5 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nostele kiekot paperivuokiin. Kohota pellillä hyvin. Valmista samoin lopputaikina. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  4. Paista pullat 225 asteessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 160 kcal671 kJ
  • Proteiinia3,53 g
  • Hiilihydraatteja26,4 g
  • Rasvaa4,45 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille