• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hedelmäkorit

Valmiista murotaikinasta on helppo valmistaa hauskat taikinakupit. Kokeile erilaisia täytevaihtoehtoja.
Hedelmäkorit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 9 annosta
  • yli 60 min
  • 193 kcal / 100 g

Ainekset

9 annosta

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina 24 x 24 cm kokoiseksi levyksi. Käytä kaulimisessa apuna runsaasti jauhoja, jotta taikinasta tulee hieman kovempi. Leikkaa levystä yhdeksän kappaletta 8 x 8 cm neliöitä.
  2. Voitele muffinssivuoan nurjalta puolelta yhdeksän muottia. Pistele murotaikinaneliöt haarukalla ja nosta ne voideltujen muottien päälle. Painele taikinaneliöt hyvin muotin ympärille. Paista 225 asteessa n. 8 min. Jäähdytä ja irrota varovasti vuoasta.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla. Jaa täyte murotaikinakoreihin.
  4. Valuta ananasviipaleet ja persikat hyvin. Anna niiden kuivahtaa hetki talouspaperin päällä. Leikkaa ananakset neljään osaan ja persikat suuriksi lohkoiksi. Kuori kiivi ja leikkaa siitä yhdeksän viipaletta. Huuhdo viinirypäleet. Leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet.
  5. Täytä korit hedelmillä ja mansikoilla. Tarjoa heti täyttämisen jälkeen jälkiruokana tai leivoksena kahvin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 193 kcal806 kJ
  • Proteiinia2,45 g
  • Hiilihydraatteja20,2 g
  • Rasvaa11,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille