• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hedelmäsalaatti à la Sabayon

Resepti: Midi Vuorela
Hedelmäsalaatti à la Sabayon
Reseptin teki kumppani
  • 4-6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4-6 annosta
    • 1dltummia rypäleitä
    • 1dlvihreitä rypäleitä
    • 1omena tai päärynä
    • 1appelsiini
    • 1ananaslohko
    • 1banaani
    • minttua

Sabayonvaahto:

    • 3keltuaista
    • 3/4dltomusokeria
    • 3/4dlspriteä, siideriä tai valkoviiniä

Pinnalle:

    • kanelia tai muskottipähkinää

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita sabayonvaahdosta: pane keltuaiset, tomusokeri ja neste kattilaan. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä, koko ajan voimakkaasti vatkaten kunnes vaahto on kuohkean kiinteää ja lämmintä. Siirrä kattila kylmävesihauteeseen ja vatkaa kuohkea vaahto kylmäksi.
  2. Valitse hedelmiä tai marjoja makusi mukaan, esikäsittele ne tarjoilukuntoon ja ryhmittele lautasille tai jälkiruoka-astioihin. Valuta kuohkeaa vaahto juuri ennen tarjoilua hedelmien päälle. Ripottele kanelia tai muskottipähkinää vaahdon päälle.

Kommentoi

Arvosana reseptille