Helppo béarnaisekastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo béarnaisekastike

Béarnaisekastike onnistuu helposti sauvasekoittimella ilman vesihaudetta. Rakuuna maustaa klassikkokastikkeen.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(50 g)pieni salottisipuli
    • 3rakuunan oksaa
    • tai
    • 1tlkuivattua rakuunaa
    • 1dlvalkoviiniä
    • 4rklvalkoviinietikkaa
    • 1/2tlkokonaista mustapippuria
    • ripaus suolaa
    • 2kananmunan keltuaista
    • 170gvoita

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa sipuli reiluiksi viipaleiksi kattilaan. Nypi rakuunasta lehdet hienonna ne. Hienonnettua yrttiä tulisi olla 1 rkl. Siirrä rakuunan varret kattilaan. Mikäli käytät kuivattua rakuunaa, lisää se vasta valmiiseen kastikkeeseen.
  2. Lisää viini, etikka, pippuri ja suola. Kuumenna voimakkaasti keittäen, kunnes lientä on jäljellä 1 1/2 rkl. Valuta liemi siivilässä. Anna jäähtyä hetki.
  3. Erottele keltuaiset sauvasekoittimen korkeaan kulhoon. Lisää myös kokoon keitetty liemi.
  4. Mittaa voi kattilaan ja kuumenna kovalla lämmöllä, kunnes voi alkaa juuri ja juuri kuplia. Anna voin jäähtyä noin 10 minuuttia.
  5. Nosta sauvassekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta koneen käydessä kulhoon sulatettua voita samalla sauvasekoitinta ylöspäin nostaen. Sekoita vielä tasaiseksi kastikkeeksi.
  6. Mausta béarnaise hienonnetulla rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla. Mikäli haluat kastikkeesta paksumpaa, siirrä se paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes haluttu paksuus on saavutettu.
  7. Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoaksi valmistamista. Painele pihvejä halutessasi ohuemmiksi ja kuivaa pihvien pinta.
  8. Kuumenna paistinpannu ja siinä voi-öljyseos kullanruskeaksi. Paista kuumassa pannussa 2 pihviä kerrallaan. Paistoaika on 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta pihvien paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen. Anna pihvien vetäytyä hetki ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla.

Tiesitkö että...

Jos kastike erottuu liedellä kuumennettaessa, lisää kastikkeeseen 1-2 rkl kylmää vettä ja sekoita, kunnes koostumus on palautunut.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Salottisipuli ulkomainen
    Salottisipuli ulkomainen
    4,95/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    1,89/kpl5,40/kg
  • Järvikylä rakuuna rkk FI
    Järvikylä rakuuna rkk FI
    1,89/kpl
  • Pirkka rakuuna 3g
    Pirkka rakuuna 3g
    0,45/kpl150,00/kg
  • Meira Rakuuna 9g pussi mauste
    Meira Rakuuna 9g pussi mauste
    1,19/kpl132,22/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Druvan valkoviinietikka 300ml
    2,45/kpl8,17/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4 l
    Rajamäen valkoviinietikka 0,4 l
    -6 %5,502 kpl
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous-6 %
    2,95/kpl7,37/l
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,79/kpl29,26/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    1,65/kpl27,50/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl