Helppo béarnaisekastike
Béarnaisekastike onnistuu helposti sauvasekoittimella ilman vesihaudetta. Rakuuna maustaa klassikkokastikkeen.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1(50 g)pieni salottisipuli
- 3rakuunan oksaa tai
- 1tlkuivattua rakuunaa
- 1dlvalkoviiniä
- 4rklvalkoviinietikkaa
- 1/2tlkokonaista mustapippuria
- ripaussuolaa
- 2kananmunan keltuaista
- 170gvoita
Lisäksi
- 4(à 150 g)naudan sisäfileepihviä
- 2rklvoita
- 2rklöljyä
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa sipuli reiluiksi viipaleiksi kattilaan. Nypi rakuunasta lehdet hienonna ne. Hienonnettua yrttiä tulisi olla 1 rkl. Siirrä rakuunan varret kattilaan. Mikäli käytät kuivattua rakuunaa, lisää se vasta valmiiseen kastikkeeseen.
- Lisää viini, etikka, pippuri ja suola. Kuumenna voimakkaasti keittäen, kunnes lientä on jäljellä 1 1/2 rkl. Valuta liemi siivilässä. Anna jäähtyä hetki.
- Erottele keltuaiset sauvasekoittimen korkeaan kulhoon. Lisää myös kokoon keitetty liemi.
- Mittaa voi kattilaan ja kuumenna kovalla lämmöllä, kunnes voi alkaa juuri ja juuri kuplia. Anna voin jäähtyä noin 10 minuuttia.
- Nosta sauvassekoitin kulhoon ja käynnistä laite. Valuta koneen käydessä kulhoon sulatettua voita samalla sauvasekoitinta ylöspäin nostaen. Sekoita vielä tasaiseksi kastikkeeksi.
- Mausta béarnaise hienonnetulla rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla. Mikäli haluat kastikkeesta paksumpaa, siirrä se paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes haluttu paksuus on saavutettu.
- Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoaksi valmistamista. Painele pihvejä halutessasi ohuemmiksi ja kuivaa pihvien pinta.
- Kuumenna paistinpannu ja siinä voi-öljyseos kullanruskeaksi. Paista kuumassa pannussa 2 pihviä kerrallaan. Paistoaika on 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta pihvien paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen. Anna pihvien vetäytyä hetki ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla.
Tiesitkö että...
Jos kastike erottuu liedellä kuumennettaessa, lisää kastikkeeseen 1-2 rkl kylmää vettä ja sekoita, kunnes koostumus on palautunut.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Koska bearnaisekastikkeen resepti on kopioitu sellaisenaan Kenji Lopez-Altilta vain mittayksiköt muuttaen, voisi olla asianmukaista linkittää alkuperäiseen Food Labin artikkeliin: https://www.seriouseats.com/recipes/2015/04/foolproof-bearnaise-sauce-recipe.html Toimii toki erinomaisesti.