• Erityisruokavaliot

Helppo lammaspaisti ja paahdetut juurekset

Helppo lammaspaisti ja paahdetut juurekset
Reseptin teki kumppani
  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta
    • 1n. 900 gkypsä lammaspaisti
    • 600gporkkanoita
    • 500gpalsternakkaa
    • 300gjuuriselleriä
    • 400gsipuleita
    • 1dloliiviöljyä
    • 1dltaloussiirappia
    • 1,5tlpippurisekoitusta
    • 1ruukkurosmariinia

Minttu-ranskankermakastike:

    • 1ruukkuminttua silputtuna
    • 2valkosipulin kynttä murskattuna
    • 200granskankermaa
    • 200gkermaviiliä
    • 1/2dlminttuhyytelöä
    • 1/2sitruunan kuoriraaste ja mehu
    • suolaa, maustepippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Paloittele kuoritut juurekset ja sipulit.
  2. Levitä palat ohueksi kerrokseksi uunipannulle.
  3. Valuta öljy ja siirappi päälle ja ripottele pippuri pinnalle.
  4. Silppua rosmariinioksat juureksien päälle ja sekoita kevyesti.
  5. Paista juurekset 225-250 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Sekoita kerran kypsentämisen aikana.
  6. Vinkki! Myös paprikat, kesäkurpitsa, munakoiso ja perunat sopivat paahdettaviksi.
  7. Minttu-ranskankermakastike: Sekoita aineet. Anna maustua 60 min. jääkaapissa. Tarjoa lammaspaistin ja juureksien kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille