Helppo moussaka
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Helppo ja maukas moussaka on uuniruokien aatelistoa. Gluteenittoman moussakan perusta on mehevä munakoiso ja sopivan rasvainen jauheliha.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 rs (400 g) | nauta-sikajauhelihaa tai |
1 (150 g) | iso sipuli tai |
2 tlk (à 390 g) | tai |
2 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | timjamia tai |
1 tl | sambal oelek chilitahnaa tai Pirkka srirachaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1–2 (n. 600 g) | munakoisoa tai |
3 rkl | tai |
100 g 1/2 ps (à 200 g) | tuoretta pinaattia tai tai |
250 g | tai |
Valmistus
yli 60 min
Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Hienonna sipuli, lisää joukkoon ja anna kuullottua.
Sekoita joukkoon tomaattimurskat. Huuhdo tölkit vedellä ja kaada kastikkeeseen. Mausta suolalla, timjamilla, chilitahnalla ja mustapippurilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Voitele ne öljyllä ja paista kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli. Huuhdo ja paloittele tuoreet pinaatinlehdet. Käytä pakastepinaatti kohmeisena.
Kokoa moussaka lasagnevuokaan. Levitä pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Asettele päälle puolet munakoisoviipaleista ja pinaatista. Ripottele päälle juustoraastetta. Tee toinen kerros samoin. Peitä vuoka jauhelihakastikkeella ja lopulla juustolla.
Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia.
Vinkki! Voit valmistaa moussakan myös sika-nautajauhelihasta tai naudan jauhelihasta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,6(7 arviota)
- 30 - 60 min4,1(71 arviota)
- yli 60 min3,4(153 arviota)
- 30 - 60 min2,1(7 arviota)
- yli 60 min3,9(739 arviota)
- 30 - 60 min3,1(12 arviota)
- yli 60 min4,3(25 arviota)
- yli 60 min4,1(49 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (169 arviota)
- Kotikokki2 kuukautta sittenOhjetta myötäillen tuli hyvä! Koska pelkkää munakoisoa ja jauhelihakastiketta käyttäen oli liian kuiva, pyöräytin lisäksi juustokastikkeen, jonka suurustin maissijauholla. Sen lisäsin vuokaan ja paistoin vielä 15 min.
- Pilvi1 vuosi sittenMoussakan kanssa tällä ruoalla ei ole mitään tekemistä. Munakoiso-jauhelivuokana tämä on kuitenkin oikein herkkulinen uuniruoka, jota syö mielellään.
- Äiti&opiskelija1 vuosi sittenEntäs jos haluaa tehdä opiskelijan budjettilla. Käykö normi rypsi öljy? Vai jättääkö sen pois?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenÄiti&opiskelija, reseptissä voi hyvin käyttää oliiviöljyn sijaan rypsiöljyä.
- Manolis1 vuosi sittenAidossa Moussakassa on pohjalla perunaa ja mausteena minttua !!!!!
- Hookoo6 vuotta sittenPahaa oli.
- Lv6 vuotta sittenKanelin lisäys tuo oikean moussakan maun, hyvää 😊
- Kaneli6 vuotta sittenTää oli hyvä ja helppo. Lisäsin vielä kanelia hieman tuomaan perinteistä moussakan makua. Ehdottomasti teen toistekin.