Helppo mustikkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo mustikkapiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Helpon mustikkapiirakan pohja valmistuu nopeasti vain sekoittamalla ainekset keskenään. Kaurajauhot tekevät pohjasta erityisen murean ja maukkaan. Noin 0,60€/annos.*
  • Gluteeniton

Ainekset

8 annosta

Pohja

75 g
 
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1
 
tai
2 1/2 dl
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
kardemummaa
tai

Täyte

1 ps (200 g)
 
tai
2 tl
 
tai
1 prk (200 g)
 
tai
1
 
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Valmistus

30 - 60 min
Sulata rasva leivontakulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri ja kananmuna.
Lisää keskenään sekoitetut kaurajauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
Levitä löysähkö taikina taikinakaapimella piirakkavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Voit painella taikinaa myös hieman reunoille.
Sekoita perunajauhot jäisten marjojen joukkoon. Ripottele marjat pohjalle.
Sekoita täytteen kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Jos reunat alkavat tummua liikaa, voit paiston loppuvaiheessa peittää piirakan kevyesti foliolla. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista.
Voit tehdä piirakan myös tuoreista mustikoista, jolloin marjojen joukkoon ei tarvitse lisätä perunajauhoja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 2,25/kpl
    3,88/kg
  • Pirkka suomalainen kaurajauho 500g gluteeniton
    Hinta 2,55/kpl
    5,10/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Plussa-etu −7 %
    Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,50/2 kpl
    8,75/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,89/kpl
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,09/kpl
    2,18/kg
  • Plussa-etu −11 %
    Pirkka suomalainen laktoositon kermaviili 200g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,20/4 kpl
    2,75/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,62/kpl
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Hinta 3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,59/kpl
    25,90/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 1,89/kpl
    3,26/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Valio Eila kermaviili 200g laktoositon
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Hinta 1,59/kpl
    9,94/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Pirkka suomalainen mustikka 500g pakaste
    Hinta 4,45/kpl
    8,90/kg
  • Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakaste
    Hinta 2,39/kpl
    11,95/kg
  • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,19/kpl
    2,38/kg
  • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
    Hinta 1,99/kpl
    3,98/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,29/kpl
    26,94/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,49/kpl
    15,56/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,35/kpl
    10,87/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (557 arviota)

  • Heidi Hopearoihu
    3 päivää sitten
    Mitenkä tämän saa tallentua? Tein tätä vuosia sitten ja nyt olin reseptin inohtanut.
  • Pike piirakan paistaja
    27 päivää sitten
    Käytin 1,5 dl vehnäj., 1 dl ruisjauhoja. Mustikoita n.170 g. Jauhotetuin sormin painelin taikinan vuoan pohjalle myös reunoille n.0,5cm paksuisena niin riitti koko vuokaan, halkaisija 26 cm(sisämitta). Tuli hyvä murea piirakka! Teen varmaan tätä monesti, joten kiitos hyvästä ohjeesta🤩
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Epävarma, ohje on testattu vain valmiilla kaurajauhoilla. Halutessasi voit kokeilla niiden tilalta myös kaurahiutaleita, jotka jauhat hienoksi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että silloin jauhojen karkeudessa saattaa olla eroa valmiiseen kaurajauhoon verrattuna.
  • Epävarma
    1 kuukausi sitten
    Voiko kaurajauhon korvata vaikka kaurahiutaleilla jos ne jauhaa jauhoiksi??
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Laura, ohje on testattu vain kermaviilillä, mutta se toimii todennäköisesti hyvin myös maitorahkalla.
  • Laura
    4 kuukautta sitten
    Voikohan kermaviili tilalle laittaa rahka?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Esteri57, rakenteen kannalta hyviä maidottomia vaihtoehtoja kermaviilille ovat kaurafraiche ja Alpro Greek Style soijavalmiste. Halutessasi voit kokeilla myös kauravispiä, jolloin lopputulos on löysempi.
  • Esteri57
    6 kuukautta sitten
    Voisko kermaviilin tilalta käyttää kauravispiä?
  • Ripsa
    8 kuukautta sitten
    Vehnää ja ruista jauhoina. Hyvä ohje, tehty jo monet marjapiirakat!
  • Kessu62
    9 kuukautta sitten
    Aivan ihana piirakka
  • Tarja
    10 kuukautta sitten
    Olen saanut reseptin aiemmin muualta, ja tästä tuli heti suosikkipiirakkani. Käytän tavallista kaurajauhoa, mutta myös luontaisesti gluteeniton käy hyvin. Mielestäni erittäin hyvä ja helppo. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.
  • Kaija
    10 kuukautta sitten
    Oli kyllä hyvää! Aijon käyttää tätä ohjetta aina
  • Marjastaja
    11 kuukautta sitten
    Helppo ja nopea ohje. Käytin hieman isompaa piirakkavuokaa ja taikinaa riitti hyvin reunoille saakka ja pohjasta tuli riittävän paksu. Jauhoina käytin 2dl vehnäjauhoa ja 0,5dl ruisjauhoa. Käytin punaherukkaa ja raparperia, ei liian kostea kun antoi jäähtyä kunnolla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Tupu, vehnäjauhoja voi laittaa saman verran kun kaurajauhoja, eli 2 1/2 dl.
  • Tupu
    1 vuosi sitten
    Jos haluaa korvata gluteenittomat jauhot kokonaan vehnäjauhoilla niin tuleeko niitä saman verran kuin kaurajauhoja ?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Innokas leipuri, valitettavasti kaikille resepteillemme ei ole laskettu ravintosisältöä.
  • Innokas leipuri
    1 vuosi sitten
    Kuinka monta kaloria/100g piirakassa on? Piirakka on erittäin maukas ja hyvät mittasuhteet!
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Epätoivoinen, resepti on testattu K-Koekeittiöllä reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Voit halutessasi kokeilla jättää kananmunan pois tai käyttää pelkkää valkuaista. Kananmuna on usein leivonnan perusraaka-aine, joka esimerkiski kuohkeuttaa ja sitoo taikina. Kananmuna on kuitenkin korvattavissa myös muilla raaka-aineilla. Hyvin varustetuissa ruokakaupoissa on saatavilla veteen sekoitettavaa kananmunankorvikejauhetta. Lisäksi piimä, maitorahka, jogurtti sekä banaani- ja hedelmäsoseet sitovat ja mehevöittävät taikinoita. Leivinjauhetta voi käyttää hieman tavallista enemmän leipoessa ilman kananmunaa.
  • Epätietoinen
    1 vuosi sitten
    Jos en voi käyttää ohjeeseen munaa,vaan pelkästään valkuaista,niin onnistuuko piirakka?Millä voin korvata munan?
  • Kirsi
    2 vuotta sitten
    Väittäisin jopa että resepti täydellinen! Tällä ei voi epäonnistua. Suosittelen lämpimästi <3
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    E, jos voin haluaa korvata kannattaa se mielummin korvata margariinilla, joka on niin ikään kiinteää kylmänä ja kovettuu, näin rakenne pysyy samalaisena eikä pohjasta tule liian nestepitoista.
  • E
    2 vuotta sitten
    Voiko voin sijaan käyttää rypsiöljyä?
  • Hyvä ja maukas
    2 vuotta sitten
    Helppo ja maukas resepti. Parempi kuin hyvä.
  • Oikein hyvä ja helppo piiras
    2 vuotta sitten
    Ihme valitusta. Maukas ohje, mustikkapiirakassa pitää olla paljon mustikkaa. Ja kun jäisenä laittaa, ei tullut ollenkaan löysää. Pitää tietysti antaa pari tuntia olla uunista ottamisen jälkeen. Pohja on tosi mureneva. Toisella kerralla, kun tein, laitoin 2dl kaurajauhoja ja puoli desiä vehnäjauhoja, niin pohja pysyi oikein hyvin kasassa. En tiedä sitten, että jos gluteiinittomana haluaa pitää, niin toimivatko gluteiinittomat muut jauhot samalla tavalla.
  • Piiras
    3 vuotta sitten
    Taikinaa oli ihan liian vähän 24 cm vuokaan, huomasin sen kun olin jo levittämässä taikinaa vuokaan. Eli jouduin alkaa alusta uudelleen, että saan vielä toisen saman verran taikinaa. Valmis piirakka ei pysy kasassa, syötävä muussina. Ei jatkoon.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Piiras, harmillista kuulla että taikinaa on liian vähän 24cm kokoiseen vuokaan sekä valmis piiras on murentunut. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi reseptin tekijöille.
  • MakuOk
    3 vuotta sitten
    Onneton ohje, mustikoita aivan liikaa. Vähintään puolet pois jos et halua syödä keskustaa pillillä.
  • Aamu
    3 vuotta sitten
    Hyvä ohje, mukavan rapsakas pohja! Taikina on todella löysää, mutta paistui silti yllättävän hyvin. En levittäisi taikinaa piirakkapohjan reunoille, sillä se palaa herkästi. Mustikoita laitoin vähemmän, eikä tullut liian vetistä. Suosittelen! :)