Helppo mustikkapiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Helpon mustikkapiirakan pohja valmistuu nopeasti vain sekoittamalla ainekset keskenään. Kaurajauhot tekevät pohjasta erityisen murean ja maukkaan. Noin 0,60€/annos.*
- Gluteeniton
Ainekset
8 annosta
Pohja | |
---|---|
75 g | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 | tai |
2 1/2 dl | tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | kardemummaa tai |
Täyte | |
1 ps (200 g) | tai |
2 tl | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Sulata rasva leivontakulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri ja kananmuna.
Lisää keskenään sekoitetut kaurajauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
Levitä löysähkö taikina taikinakaapimella piirakkavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Voit painella taikinaa myös hieman reunoille.
Sekoita perunajauhot jäisten marjojen joukkoon. Ripottele marjat pohjalle.
Sekoita täytteen kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos marjojen päälle.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Jos reunat alkavat tummua liikaa, voit paiston loppuvaiheessa peittää piirakan kevyesti foliolla. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista.
Voit tehdä piirakan myös tuoreista mustikoista, jolloin marjojen joukkoon ei tarvitse lisätä perunajauhoja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 05/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta