Helppo omenapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo omenapiirakka

Nopea ja helppo omenapiirakka on rakenteeltaan ihanan mehevä. Omenapiirakka maistuu parhaalta vaniljakastikkeen -tai jäätelön kanssa.

Ainekset

8 annosta

Pinnalle

    • 4–5(n. 400 g)hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
    • 2tlsokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese omenat, poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sulata rasva.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kulhoon piimä, jäähtynyt rasva ja muna. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm) ja asettele pinnalle omenaviipaleet. Ripottele omenaviipaleiden päälle kanelia ja sokeria.
  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Tarjoa omenapiirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille487 arvostelua
  • Kotitalousopettaja 30 vuoden työkokemuksella😊10.9.2022

    Luin kaikki kommentit. Olen tehnyt samalla ohjeella omenapiirakan lukuisia kertoja, koska se on vanhassa 7. luokan kotitalouden kirjassa 1980-luvulta. Leivinjauheen ja soodan (kemialliset kohotusaineet) kanssa pitää muistaa, että nestemäisten aineiden lisäämisen jälkeen sakoittaminen pitää minimoida, ts. vain sen verran saa sekoittaa, että taikina on tasainen. Vähänkin liika sekoittelu saa vehnäjauhot muodostamaan sitkoa, joka on välttämätön hiivataikinoissa. Kemialliset kohotusaineet eivät jaksa kohottaa sitkistynyttä taikinaa ja piiras saattaa jäädän raa’an tuntuiseksi ja pannukakkumaiseksi. Tänään käytin itse ”kaurajugurttia” ja jauhoiksi valitsin terveellisemmän hiivaleipäjauhon. Juuri tätä ohjetta on paljon kehuttu ihan ammatti-ihmisten keskuudessa.

  • Omena man21.8.2022

    Tässä ei sano kuinka monta omenaa tarvii

  • K-Kuluttajapalvelu21.8.2022

    Omena man, piirakkaan tulee 4-5 kpl (n. 400 g) omenoita.

  • Leivonnainen28.9.2021

    Hyvä omppupiirakka tuli. Vehnäjauhot korvasin gluteenittomilla jauhoilla. 🙂

  • K-Kuluttajapalvelu28.8.2021

    Mummo, reseptin toimivuutta ei valitettavasti ole testattu omenamehulla. Jos AB-jogurtin haluaa korvata omenamehulla, kannattaa nesteen määrää vähentää, jotta taikinasta ei tule liian löysää. Omenamehun arvioitu määrä on noin 1-1,5 dl.

  • Mummo28.8.2021

    Voiko AB-piimän korvata omenamehulla ?

  • Nam12.8.2021

    Kyllä tuli pehmeä ja hyvä piirakka. Ei tarvitse kovin isoa vuokaa.

  • Pettynyt9.1.2021

    Omenapiirakasta tuli mieleen pannukakku joka oli jäänyt raa’aksi. En suosittele.

  • Lotta26.9.2020

    Korvasin piimän kefiirillä. Piirakka onnistui todella hyvin, ja pohjasta tuli ihanan kuohkea ja pehmeä. Omenaa laitan ensi kerralla vielä vähän enemmän.

  • Mari 27.8.2020

    Helppo, nopea ja pehmeä hyvänmakuinen piirakka. Suosittelen.

  • A10.1.2020

    Ei ihan onnistunut vaikka pilkuntarkasti ohjeen mukaan tein. Uusi hyvä uunikin palveluksessa. Taikina jäi löysäksi vaikka päältä tummui. Ei pysty leikkaamaan paloja.

  • K-Kuluttajapalvelu10.1.2020

    A, ikävä kuulla ettei piirakka onnistunut. Kannattaa muistaa että uuneissa on eroja. Joskus piirakkaa voi joutua paistamaan hieman matalammalla lämmöllä pidempään, jottei se tummu liikaa jos uuni on kovin tehokas. Myös alemalla tasolla paistaminen ja piirakan peittäminen esimerkiksi foliolla paiston aikana voi auttaa.

  • MJ6.10.2019

    Hyvää tuli. Ja helppo oli tehdä

  • W10.10.2018

    Tosi hyvää piirakkaa!!!

  • Leena17.9.2018

    Oikein onnistunut yksinkertainen,helppo piirakka. Korvasin piimän kermaviilillä. Meillä kun ei harrasteta piimää. Pidin erikoisesti kuohkeasta,vähän kakkumaisesta pohjasta! Pääsi suosikkeihini.

  • K-Kuluttajapalvelu14.9.2018

    Omppu, ikävä kuulla, että resepti ei ole sinulla toiminut. Välitän palautteesi tiedoksi K-koekeittiöön.

  • Omppu14.9.2018

    Päältä paloi ja pohja jäi raa'aksi, maistui kananmunalle. Yleensä K-ruoan reseptit onnistuu melkein varmasti, tämä valitettavasti ei.

  • Omenapannari9.9.2018

    Pohjan mausta tuli pannukakku mieleen :D Koostumus oli löysähkö, eli siistejä paloja tästä piirakasta ei saanut mutta onneksi oltiinkin ihan vain omalla porukalla herkuttelemassa :) Eli mielestäni maku oli ihan hyvä, joskaan ei mielestäni kovin ’piirakkamainen’ ja koostumus oli huono.

  • Evita30.8.2018

    Tein vegaanisena. Voin korvasin margariinilla ja piimän ja munan kahdella desillä Alpro Go Onia. Todella hyvää tuli, kivan kuohkea pohja.

  • K-Kuluttajapalvelu23.9.2016

    Hei muikkelis ja kiitos kysymyksestä! Piimän voisi korvata esim. maustamattomalla jogurtilla tai kermaviilillä.

  • muikkelis23.9.2016

    voiko piimän korvata maidolla?

  • Aleksi Saranko13.9.2016

    Leivon isäpuolen kans. Resepti on meidän perheen suosiossa😁😁

  • Aleksi Saranko13.9.2016

    Oli ihan hyvä mä tykkäsin ainakin. Suosittelen muillekin.😀😁😁😀

  • Jani7726.8.2016

    Arvosana 20

  • Anskari25.8.2016

    Lisäsin omenoiden sijaan Kuningatarhilloa ja lisäsin siihen hieman perunajauhoja. Se on uunissa, sää nähdä miltä maistuu👫

  • rfw25.8.2016

    This type of apple is NOT suited for any kind of 'pie' Appearance and Flavor[edit] 'Paulared' apples are bright red with some yellow and tan spots; the skin often has a dusty sheen. They have a sprightly taste, not too sweet and not too tart, vinous and slightly reminiscent of strawberries. It has a firm white flesh that becomes soft and mealy extremely quickly as its season declines. Paula Red apples are suitable for both eating fresh and cooking, although they become extremely soft when cooked, which suits them to some dishes (applesauce) and not others (pies).

  • Tatiana23.1.2016

    Onnistui niin hyvin!!!

  • Jore15.1.2016

    Tein ensimmäistä kertaa omenapiirakkaa. Tällä ohjeella ei onnistunut. Pohja oli tahmainen ja kuminen.